AdSense - Umjesto reklame žuti kvadrat

Prekjučer sam prijavio stranicu za AdSense i jučer dobio odobrenje da postavim kodove na stranicu što sam i napravio. Ali umjesto reklama su mi se pojavili žuti kvadrati veličine reklame koje sam odabrao za prikaz na stranici.

Možete vidjeti na www.kladaridonji.com

U čemu je kvaka?

Pa već ovaj prozor šta se na početku otvori s Adsense reklamom je nedozvoljen. Ti u njemu navodiš ljude da kliknu na reklamu, a to se nesmije.

Aha, znači do toga je. A ako maknem taj popup jeli moram ponovo poslati zahtjev za AdSense ili šta moram da napravim. Koja je procedura

Neznam, to nisam siguran, ali postoji mogućnost da su taj blog makli i više na njemu nemožeš prikazivati oglase… Pričekaj da netko “iskusniji” odgovori na tvoju temu :slight_smile:

Odabrao si opciju da se u slucaju da nema relevantnih oglasa pojavi prostor sa tom bojom pozadine. Kako ti je stranica prazna to je trenutno najbolje sto mozes dobiti.

To se zna desiti na pocetku ads suradnje tebe i google’a, takodjer to se zna desiti ako si postavio da budu samo slikovni ili tekstualni oglasi pa nema sta da se prikaze pa ti ostavi bijel (zut) kvadratic, dakle uvijek stavi i tekstualni i slikovni oglasi (to se meni znalo desavati) a ovaj pop-up svakako skloni banovat ce te, jer svako navodjene na klikanje oglasa krsi pravila google-a.

Hvala, popup maknut, i svi oglasi (imam ih samo 2 na stranici, u sidebaru i footeru) i oba su postavljeni na tekstualno i slikovno prikazivanje. Ali i dalje isti problem. Samo žuti kvadrati na tim mjestima. Jel moram ponovo poslati neki mail ii nešto googlu da pregledaju site il kog vraga moram uchinit.

Pogledaj jeli ti stranica uredno indeksirana, da nisu roboti blokirani? Imas li kakvih upozorenja u wmt. Da nisi odabrao da se oglasi pokazuju samo na odabranim domenama, a nisi odabrao domenu?

Nisu blokirani, ali upravo sam se ulogirao na AdSense i tamo piše da će mi se prikazivati samo prazne reklame neko vrijeme dok se stranica ne indexira. Roboti nisu blokirani i vidim ih stalno na sajtu jer sam instalirao plugin za statistiku. Bit će da sad samo trebam čekat da se oglasi pojave. Barem tako mislim ako sam dobro shvatio to što piše na AdSensu.

Evo šta piše:

Your application for www.kladaridonji.com is under review. You’ll only see blank ads until your account has been fully approved

To je to. Sacekaj malo. Ne zezaj se sa pop prozorima i slicnim malverzacijama.
Ako budes igrao posteno i trudio se, vremenom ce doci i €.

Nece brzo, ali ce doci sigurno

2 Likeova

Ti u biti jos nisi dobio adsense odobrenje, jer ti je stranica jos “under review”. Znati ces za nekoliko dana na cemu si.

Aha, dakle još ništa nije sigurno. ok hvala ti. Nego jel sada ništa ne diram na sajtu po pitanju bannera, reklame će se same pojaviti drmrgood ili kako ide postupak dalje

Nista ne diraj, dobit ces obavijest da li ti je stranica odobrena ili nije.

1 Like

Pozdrav!
I meni je to trenutno na stranici
www.putesevica.co.nr
Napravio sam stranicu za selo.
Recite mi može li uz AdSense biti još neka vrsta reklama? Ima neki S. Publisher
Hvala!

Ja sam trebao čekati 24 sata kako mi je drmrgood predlozhio i reklame su se same pojavile na mjestu gdje su bili postavljeni žuti placeholderi. S tim da sam samo promjenio boju placeholdera, (odnosno postavio na transparentno u CSS-u) tako da nije upadljivo žuta prije nego se učitaju reklame. A to dali se smije imati još kakav advertising program uz Adsense nebih znao reći jer sam i sam novi u svemu ovome.

Da,ali meni tako stoji ima već nekoliko dana.
Ako netko bolje zna neka vidi na stranici
www.putesevica.co.nr desno žuti pravokutnik.
I ako netko zna da li smije uz AdSense biti
još neki sličan oglasnik?
Hvala

Kako je meni drmrgood rekao čekaj, pojavit će se. Ja sam čitao Adsense pravila, ne odobravaju svima isto, imaju neke svoje kriterije. Ali o tome će ti drmrgood apazinjan, alencia ili belmin bolje reći nego ja. Ja sam vidio da je to neka reklama koja baš i nije tipičnog formata. Možda Google momentano nema reklame tog formata da može postaviti kod tebe na stranicu.

U redu,
hvala na odgovoru!
Možda bi bilo dobro promjeniti format reklame?
Zna li itko to?
Hvala!

www.putesevica.co.nr

ovdje si naso linkat sajt :confused:

Pa ulogiraš se na svoj Adsense, postaviš novu jedinicu formata koji ti google preporuči, kopiraš kod i postaviš ga na stranicu. Jednostavno