All about - crazyegg.com

Interesuje me jel neko imao iskustva sa ovim novim servisom, ako mogu tako da ga nazovem, radi se o servisu koji pruza usluge praćenja posjeta na web stranici i još nekim parametrima koje kako kaže nema ni GA, naletio sam na ovaj servis jer mi je bukvalno dosadio prije svakog YT-u videa, jedino za njih sto mogu reci da su uradili jaku agresivnu kampanju, a za ostalo pitam vas. Jer po nekim svojim tvrdnjama dosta su kvalitetnijih od drugih servisa koji pruzaju uslugu praacenja posjeta i tih informacija. Kao sto rekoh prema njihovim tvrdnjama. Jel neko probao ovaj servis crazyegg.com na svom sajtu ?

da, njihov heatmap tool, ali to ima i google analytics ali ne toliko precizan kao CE, kod njega se vidi svaki klik posebno dok GA prikazuje samo klikove na linkove.

@maestro67 hvala na odg, volio bih da jos neko se ukljuci. btw sta vi mislite o chartbeatu ? to je jos jedna od alternativa da li je relevantan

CrazyEgg koristim više godina, nikako kao zamjenu za Google Analytics, nego paralelno sa njime za dobivanje dodatnih informacija o posjetiteljima, i ne koristim ga konstantno nego prema potrebi kada želim istestirati novi dizajn ili servis. Ionako se plaća prema broju klikova tako da ga uglavnom nije ekonomičko imati stalno upaljenoga na stranici, no to nije niti potrebno za takav prikaz statistika, koristi se tako da limitiraš na npr. 3000 klikova i onda proučavaš statistiku. On se koristi samo ako ti je potreban heatmap prikaz klikova posjetitelja, ne registrira samo klikove na linkove nego klikove općenito na stranici. Koristan je da vidiš na koji način ljudi koriste određenu stranicu, što klikaju, da li si na dobro mjesto postavio gumb/link/oglas.

1 Like