Baza podataka i vertifikacija studenta

Bok ekipa… vodim jedan projekt koji se tiče studenata. U izradi je jedan portal koji će imati funkciju registracije studenata. Želim vršiti verifikaciju studenata preko ( xica, indexa, jmbag-a ili sl. ). Ovo prethodno navedeno nije lako dobiti, gotovo nemoguće. Pokušavam nešto izvesti preko ISVU-a, ali trebam nekakava odobrenja od fakulteta tj njihov API, kako bi mogao povući podatke iz njihove baze ( posebno za svaki fakultet )… Meni je potrebno, kada student upiše broj: xice, indexa, jmbag ili sl. da se šalje zahtjev u bazu i provjeri da li je taj student valjan, odnosno broj koji je upisan.

Pokušavam i razmišljam da vršim verifikaciju nakoj što student slika xicu ili index… ali to mi je veliki posao i komplicirano.

Bio bih vam veoma zahvalan kad bi mi napisali koja su vaša mišljena i imate li kakvu bolju ideju? Lijep pozdrav ekipa.

Nema sanse da ces to dobiti, cak i da imas veze kod dekana svakog faxa.

To spada u domenu osobnih podataka studenata. Cak i da dobijes, trebas se prijaviti agenciji za zastitu osobnih podataka., imati tvrtku, potpisati debeli broj ugovora i sl. U svakom slucaju, sretno :slight_smile:

En mu miša… Kako da to izvedem, što da napravim?

Mozes to jednostavno zaboraviti.

Do tih podataka se jednostavno ne smije i ne moze. Niti ti APIS IT ili neka druga drzavna firma koja unaprijeđuje sustav obrazovanja pa da ima potrebu za takvim necim.

Nemas niti jedan opravdan razlog/potrebu da bi trebao te podatke.

Ja (ispred tvrtke) sam svojevremeno pokusao dobiti određene podatke od turisticke zajednice u svrhu projekta poboljsanja rurarnog prostora u HR + imao sam poznanika koji je tada radio u ministarstvu i znao je tadasnjeg ministra … i sve skupa 0 bodova.

Toliko …

Hvala na odgovoru. Mislite li da postoji nekakav drugi nacin verifikacije? kako da budem siguran da su to njegovi podatci i da je to on? Mislite li da bi bilo dobro izvesti verifikaciju barem preko OIB-a. ? Naravno i prijaviti agenciji za zastitu osobnih podataka s cim raspolazem… ? Hvala

Prije nešto više od godine dana radili smo jedan projekt koji zahtijeva točne podatke klijenata koji se registriraju i naručuju proizvode. Imamo spremne module koji verificiraju OIB svih pravnih i fizičkih osoba u Hrvatskoj.

Nema 100% metode provjere prodataka. Cak i da ti uploada scan osobne iskaznice (sto je zabranjeno prikupljati i davati svima osim policiji prema zakonu o osobnim podacima) … opet je moguce na scanu promjeniti podatke i sliku. Onaj tko hoce zeznuti, zeznut ce te :smile:

Ako pricamo o provjeri podataka poput OIB-a … predlazem ti da pogledas http://www.dizzy.hr/oib
Tu ti se nalazi funkcija za provjeru strukture odnosno ispravnosti OIB-a za preko 20 programskih jezika.

Isto postoji za JMBG … ali bojim se da njega vise nitko ne koristi.

Kod verifikacije mozes koristiti i SMS servis, dakle da se svoje podatke potvrdi i SMS porukom, odnosno jednokratnom šifrom koju korisnik primi na SMS. Ako zelis takvo nesto implementirati, pozivam te da pogledas http://in4.hr/in4-sms.html

Navedeno rjesenje koristimo na nekoliko web portala i web aplikacija koje smo izradili za korisnike kao 2-factor autentication/confirmation.

Koliko ce me kostati SMS gateway?

Odgovoreno na PM…

Pokušaj kontaktirati SRCE i ukoliko im pošalješ dobro dokumentiran projekt i oni vide korist od toga projekta, možda ti daju pristup podacima.

Preko AAI@EduHr racuna, svaki student, ucenik, prof ga ima… I kod logina provjeris samo o kojem korisniku se radi.
http://www.srce.unizg.hr/aai/

Tu je ogroman lobi a i lova pocevsi od drzave pa preko svih institucija visokog skolstva :slight_smile: Nisam pesimsit … no iskreno, poucen iskustvom u HR, nema sanse da to dobije :slight_smile: Ne kuzim svrhu i kakav je to projekt kad se trebau striktno autorizirati samo studenti.

Slao sam, nisam dobio odgovor. Moram sjesti i detaljno jos jednom razraditi projekt…

Slazem se sa Vama… budem vidio :slight_smile:

Ne razumijem na koji nacin mi to zelis objasniti? On se registrira na moj portal, i kako da ga sad verificiram?

http://marun.srce.hr/pipermail/api/2013-July/000039.html Ovo stos e tice ISVU REST API, kazu mi da bi mi to trebao dati svaki fakultet posebno. Mislite li da postoji nekakva caka (legalna) da se sredi nekakav visi stupanj autorizacije korisnika? Tko mi uspije rjesiti to, ima od mene veliku nagradu.

Koje sve podatke preko OIB-a možete povući?