Kako pronaći poslodavca?

Pozdrav! Zanima me konkretno kako ja kao grafički i web dizajner mogu pronaći poslodavca? Koji su načini na koje se to radi? Tu ne mislim na to da se zaposlim u nekoj tvrtki ili tako nešto, nego želim pronaći nekoga ko traži izradu web stranice (npr.).

Dobro pitanje…Sigurno tu web stranicu nebi radio za free kao i svi drugi … jer ako sa free radis lako nades poso

Naravno da ne bi bilo free.

Zanima me baš jel imate vi kakvih iskustva s traženjem takve vrste posla. Pada mi na pamet slanje mail-ova ili tako nešto, al opet, koliko bi to bilo produktivno ne znam.

Radiš im free i onda još onako bahato imaju posebne zahtjeve kao da te plaćaju pa očekuju uslugu u roku “odmah”.

Tocno to desilo mi se to nekoliko puta i rekao sam evo ti ftp i nadi si nekog drugog… Za obicnu wp instalaciju uzimanje free teme, galerije je oko 2000 kn to se klijentima cini puno al sta ces

Pa za početak si napraviš neki portfolio i objaviš na par foruma (ciljaj forume na kojima se dosta raspravlja o izradi internet stranice), druga najvažnija stvar ti je strpljenje jer sa ljudima je jako teško raditi.
Najteži dio posla ti je naplatiti svoj trud i izgubljeno vrijeme.

Ja sad takve odmah odje**m u startu…

Primam ih skoro svaki dan, obično ih pošaljem u spam :D.

Zato mi baš to slanje mail-ova i nije neka opcija broj jedan. Preko kojih stranica i/ili foruma bi mogao napraviti neku vrstu reklame?

danas skoro svako ima stranicu i nikom toliko ne treba prije 10ak god je bilo dosta lakse naci kupce… ako ti neces povecati ljudima prodaju ili da imaju neku dobru korist od stranice sta ce njima onda to tako barem vecina misli. recimo ako si strucnjak za SEO onda bi ti lakse bilo da nudis i to uz stranice. cold call i email tesko da ces naci klijente, jos ako nudis nesto besplatno onda postanu bezobrazni vide da mogu da te muzu pa nece nikad nista ni platit.

Otiđi na www.elance.com i (ili) www.odesk.com :slight_smile:

1 Like

Može prijedlozi za dizajn forume? Što se tiće elanca. Da se na njemu zaraditi bez daljnjeg no po meni na njima baš nisi adekvatno plaćen za svoj posao, pogotovo za web, logo more proć.

Uvjek neki ludi paki ili indi ti ruši cijenu, zato po meni je to previše truda za te pare. Nije da se neda zaradit da se, bolje išta nego ništa. Imaš i freelance.com, ili neš tome slično nisu loši.

Bolje da i tamo odradi par poslova kao reference nego da negom besplatno radi siteove radi referenci, a ako bude dobar i dobije dobre ocijene poslodavaca kasnije ce mu i u RL biti jednostavnije naći nove poslove. Ja sam na temelju nekih referenci sa jednog freelance portala dobio posa u Njemačkoj. Tako da nije sve u prvim parama, ima nešto i u drugim.

Ma sve to stoji samo sam reko da bude spreman na to, ne da je to loše. Naravno bolje je iš neg niš.

Moje iskustvo. Isto kao i ti tražio sam poslodavca od 2003 do 2010. Otvorio žiro račun i stavio stranicu s ponudom. Još moram reći da sam ja samouki webmajstor za razliku od tebe. Javilo mi se 0 ljudi. Žiro iman za ■■■■■, neman prometa na njemu. Onda 2010 saznajem za MLM. Radin ko konj po cile dane uključijući i današnji dan i iman samo gubitke. Očito da tu nešto ne štima.

Kao sto kaze c3po , idi na neku freelancing stranicu, napravi profil i kreni sa apliciranjem za poslove. Preporucujem odesk .

Nije bas istina, imam sad skoro cifru sa 5 znamenki zaradjeno na Elanceu za godinu j jedan mjesec rada tamo, a to sam zaradio pored svojeg posla koji radim pon-pet. Bitno je u prvih 4-5 mjeseci raditi ispod cijene i odraditi 20-ak poslova, kasnije ti samo dolaze. Nisam bidao ima vec 5 mjeseci jer ne stignem odraditi niti ono sto mi nude, vise od pola poslova odbijam jer ne stignem.

Satnica mi je sad 70-120kn, ovisno o kompleksnosti posla i sve radim samo preko trackera, fixni poslovi nisu vise zanimljivi jer se lako mogu zeznuti u procjeni…

Registriran sam na Elance-u, odradio par poslova, dobio dobre ocjene ali u zadnje vrijeme slabo ide. Uglavnom, kao što ste i sami rekli, poslove uzimaju Pakistanci, Indijci i slična kompanija.

Odmah da pitam ove koji su registrirani i aktivni na Elance-u, kada se želim prijaviti za neki posao, a poslodavac je iz EU, traži me da ispunim nekaj vezano uz porez. Koja je shema s tim, vi ste to napravili?

Tko te to pita, poslodavac?
Ja bih mu rekao “Pali motore”… dakle, ne bih se uopće zamarao time što piše u tim dokumentima koje želi da potpišem.
No, to je samo moje mišljenje, jasno, nismo svi ni u istoj poziciji. :slight_smile:

Krivo si razumio, a nisam ni ja baš najjasnije napisao :slight_smile: Elance traži da ispunim neke podatke, ali samo dok se radi o poslovima iz EU zemalja.

lega, pomiri se da moras odraditi 20-ak poslova ispod svake cijene i onda ces lagano dobiti poslove…