Koje su najbolje kineske kopije mobitele?

Koja je najbolja kineska kopija mobilnih telefona?

Kopija nijedna, ali imas jako dobrih original kineskih mobitela. Ja koristim elephone phablet 8000, to je PILA!!!

A cijena 1300 kuna tu negdje

Neznam sta smatras kopijama. Ako trazis kopiju neke poznate marke, to je nelegalno i ne isplati se. Ukoliko trazis mobitel kineske marke to nije kopija, vec normalan mobitel. Najbolji po meni je Meizu Pro 5 koji košta nešto više od 500$ (+25% PDVa ukoliko si iz Hrvatske, neznam kako ide s drugim zemljama). Inace on je po AnTuTu čini mi se najači smartphone na svijetu, jači od Samsung Galaxy S6…

EDIT: evo link ka njemu http://www.banggood.com/Meizu-Pro-5-FDD-LTE-5_7-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-Exynos-7420-Octa-core-Smartphone-p-1005439.html

U bogati to je PILa, ali malo i skuplja, ali koliko znam galaxy je duplo skuplji

Ima neka aplikacija geek za android i tu ima svega, cijene su smijesno niske, ako narucim recimo telefon hoceli doci? Jeli neko cuo za tu aplikaciju?

https://www.wish.com/

To ti je ovo i ja sam naručivao par puta te sve je prošlo u najboljem redu.

Ima i za manje para One Plus 2.

Edit: U odnosu na cifru od $500.

Nedavno sam kupio Leagoo elite 1, imam ga trenutno nekih dva tjedna i radi fenomenalno, moja preporuka u svakom slucaju

1 Like

Kad probas kineski mobitel ove skupe brandove gdje placas ime a ne kvalitetu i performanse vise ne gledas.

1 Like

U potpunosti se slažem, također i Xiaomi Yi kamera je vrhunska. Razmišljao sam o kupnji GoPro, ali je puno skuplja od nje, a budući da mi ne treba profesionalno već za putovanja i tako to, pokazala se je odličnom… Cijena je bila oko 80$, kamera + selfie stick, sto je stvarno smiješno…

Daj malo napisi o toj kameri? jel se stavi na glavu i snima? Kako dugo snima? Mislim jel se brzo potrosi hard drive i baterija, jel moze 5 sati u komadu snimat?

Evo recenzija: http://www.racunalo.com/xiaomi-yi-sports-camera-recenzija-akcijska-kamera-koja-daje-puno-za-malo/

Može se staviti na glavu i svugdje drugdje samo treba kupiti te dodatke.
Nema svoju memoriju, već se stavlja micro sd kartica do 64GB podržava.
Ovisno o kvalitetu koju snimaš ovisi i koliko dugo može snimati.
Baterija se može kupiti dodatna ukoliko ti treba kamera za velike snimke.

Na slici sve fino izgleda ali kad uzmes u ruci onda shvatis zasto je jeftin

O cemu ti pricas. Elephone i Cubot su super kvalitetni mobiteli. Njih sam probao i ne jednog nego vise njih i mogu reci da su za te novce prekvalitetni. o tome dali su bolji nemoramo niti razgovarati jer svi ti kineski su bolji od vecine ovih sto tcom uvaljuje na akcijama.

A ako si uzeo koji u ruku onda reci koji je to mobitel, jer kineza ima jedno veliko brdo. moj trenutni Elephone p8000 pro je PILA!!! i po kvaliteti i po performansaa, a jos k tome ima 5.5" ekran i kameru strasnu… I jos razno razne bedastoce, plus bateriju od 4000mah

Sad mi reci koji to mobitel ima a da je ispod 1500 kuna? Nemaju ni oni koji su 4000. pa ti ako zelis platiti da ti pise na njemu LG ili Samsung dobro, ja nezelim.

2 Likeova

Molim te da ne pričaš o stvarima koje neznaš. Xiaomi je treća najača marka smartphona na svijetu, jedino apple i samsung su iznad njega. Također uspoređjući skuplje modele kineskih telefona (Xiaomi, Meizu, OnePlus, Vivo…) koji koštaju upola manje nego poznate marke je smiješno jer su kvalitetom jednaki ako ne i bolji od njih.
Također ostale marke poput Doogee, Cubot, Elephone i sličnih su također veoma dobre i za tu cijenu definitivno spadaju u bestbuy mobitele po kvaliteti, dizajnu i performansama…

1 Like

Hvala Bogu pa neznam o tim telefonima. Evo pitanje: zasto nigdje po evropi nema u ponudi tako dobri telefoni, zasto nijedna poznata licnost to jest super bogata nema kineski telefon?

Zato jer svaka bogata licnost fura prestige i njoj je vaznije imati brandirani mobitel, pa cak ga mozda nekad ni ne pali, ali glavno da je brendirani, da bude NIKE, Lacoste, Dolce I galama, ups otisao sam u krivo, zelim rec da bude Samsung, Iphone i sta ja znam sto te zvjezdice u danasnje vrijeme misle da je prestizno.

Naravno kineski mobitel daleko nije prestizan, on je prije svega koristan, ali s njim nemas prestiz, pa ako imas drustvo koje se pali na prestiz, ako imas zenu ili curu koja se pali na marke, NE, onda nikako ne kineski mobitel, kupi neki jeftini LG imat ces vise koristi.

Evo vezano baš za Xiaomi:

Unique from other mobile players, Xiaomi devotes only about 1% of its revenue to marketing, according to Bloomberg Businessweek. In comparison, Samsung allots around 5% of its earnings to advertising.

“We have a mindset on not spending on marketing because you have to apply that cost to the product. If you watch a TV ad or see a print ad or jingle and actually go ahead and buy that product, you know that you actually paid for that ad. In fact, you’re not just paying for that ad that you saw but also for a bunch of ads other people saw but didn’t buy the product because someday has to pay for it,” Barra explains.

Evo recimo za Svedsku gdje zivim, ovamo je uredjeno sto se tice kopiranja i nema kineskih trgovina i slicno kao na balkanu, ako pise recimo nike to onda mora biti tako jer bi ta trgovina bila pod kljuc odmah da se otkrije da je kopija, e sada dodje kinez i napise nikem i to prodaje, tako nesto u Svedskoj nema sanse da moze u legalne trgovine.

Hajmo realno cijeli svijet zna da kinezi samo kopiraju, zar i ovi telefoni nisu cista kopija?

Ne nisu čista kopija, je li Samsung kopija jer koristi Sonyeve kamere?
To je ko da kažeš da je Nike kopija jer se proizvodi u Kini…