Metode za rangiranje sajtova

Treba mi pomoc. Vec godinu dana pokusavam da rangiram sajtove, i rezultati su sledeci:
1.sajt - koriscen scrapebox, 2-3 link wheel-a, spun artikli, 300 spammy forum profila, UAW submission, posle 3 meseca sajt je na prvom mestu sa medium difficulty frazu.
2.sajt - koriscene gray hat metode, 30 web 2.0 i 30 doc sharing backlinkova kao tier 1, za tier 2 wiki artikli i blog komentiranje, rezultat - 12. mesto, pa je pao na 23.
3. sajt - kompletno white hat, 10 unique web 2.0, 30 manualnih doc sharing backlinkova, posle cetiri meseca nema ga nigde!
Kako vi rangirate sajtove?

Pa, eto , iz tvog primjera trebalo bi se držati black hata i spamovanja, jer ti je sajt na prvoj poziciji :blush: Zavisi koja je tema sajta, još uvijek ima manje i više konkurentnih riječi, a što se tiče rangiranja, black hat i razni alati za backlinkovanje, iz mog iskustva, daju samo kratkotrajni rezultat, dok bombarduješ Google, posle te tresne o zemlju da se više nikad ne povratiš :slight_smile: Trud se uvijek isplati, originalnost i zastupljenost u mrežama… valjda je to sad trend. Ah da… i da pišeš kilometarske tekstove sa crtežima, ilustracijama i t d.

ja bi htio zaraditi ali ne znam kako - dajte mi vi koji znate napišite od A do Z kako i što trebam …

Sto je najsmesnije, taj sajt sto je na prvom mestu je medium difficulty, a ova dva su easy prema Traffic Travisu. Vec 11 meseci je na prvom mestu, ima samo 15 postova, od tada nisam ubacio niti jedan clanak, a ova druga dva imaju preko 100 clanaka, svaki treci dan ubacujem sadrzaj, i nista. Da bi rangirali sajt, moramo biti umetnici, da crtamo infografike, da skupljamo podatke iz enciklopedija, da budemo naucnici, a sa druge strane za dosta jakih kljucnih reci vidim youtube animoto snimke sa keyword stuffing-om u description-u i 2000 backlinkova, ili neki free weebly sajt sa jednim postom :frowning:
Kako dalje da gradim backlinkove? Da li guest post ima i dalje vrednost, ili forum postovi i potpisi iz iste niche? Ili da gradim jos web 2.0 postova?

Jedino dugoročno i sigurno rješenje je prirodni linkovi.
Poveži se sa ljudima iz srodne teme i traži da ti “ustupe” link. Takvi linkovi su najkvalitetniji. Ostalo tehnike valja koristiti ali treba biti oprezan.

He he,
da je lako uspjeti u Internet marketingu;
onda bi i popovi bili webmasteri. :slight_smile:

to je to samo prirodno. prirodni linkovi, kakav termin.

po meni najbitnije. članci 500+ riječi i da ti sadrzaj nije treš pa da ljudi bježe čim udju na sajt. i u članku što kaže alencia par crteža, slika seo optimizovanih naravno i vanjski link po mom utisku je poželjan ne za vaš sajt no da bi vas gugl pomazio rangom članka. može bold u tekst, može. i kurziva malo, može.

1 Like

A sta raditi kada je sajt na 15.mestu, i dva meseca ni da mrdne? Sta to moze da ga progura u prvih 10?

linkovi - 20 znakova

Da, znam da linkovi, ali koji? Sa srodnih sajtova ne mogu da ih obezbedim.

sape, pbn, tiered link building. Ima jako puno resursa na temu.

Svi pristupi zahtjevaju $ ulaganje