Novi oblik oglašavanja na netu

Pozdrav raja, priveo sam kraju svoj “originalni” projekat, pa bih volio čuti vaše cijenjeno mišljenje o svemu.

Radi se o sajtu za oglašavanje, ali na jedan potpuno drugačiji način od onoga što ste do sada viđali, bar ja mislim da nema sličan sajt.

Usput, ako ima zainteresovanih za reklamni prostor, bujrum :wink:
Da me pogurate za početak.

Unaprijed zahvaljujem


1kvadrat.net
Najpovoljniji kvadrat reklamnog prostora na netu

http://www.milliondollarhomepage.com/

tocno to sto ti je kolega iznad poslao, “original” ideja doista, ali kazu da uvijek najbolje prolazi ponovno izmisljeni kotac, sretno!

Znam za taj sajt, ali ovo što sam ja napravio je potpuno drugačiji koncept

TOČNO TO što si ti sad napravio i slično milliondollarhomepage je meni palo napamet 1996. godine i htio sam uzeti domenu ADS.com za to, koja je tada bila slobodna.

Nažalost nisam, najveća poslovna pogreška u životu.

Oni koji budu imali unajmljene kvadrate će biti sretni što su za samo 1€ mjesečno dobili tako vrijeda reklamni prostor.

Po čemu je vrijedan, kakva korist od takvog načina reklamiranja, kakva korist od backlinka?

Ovo nije ništa drugo nego kopija već sličnog projekta po principu APP

1 Like

Vizualno jako dopadljivo :wink: …ako će se sva ostala područja rješiti na sličnoj razini kvalitete, zvuči da ima potencijala.

…no neki pisani tekstovi su već malo ofrlje napisani i daju dozu neozbiljnosti, što za ovakav tip sajta nikako nije dobro…gdje bi za prave klijente trebalo sve disati strogom poslovnošću. Čim netko nanjuši amaterizam u bilo kojem segmentu, neće te uzeti u obzir.

…ne govori to, i ne diči se riječju “originalan” …jer je ovo ipak kopija originalne ideje, te bez obzira na promjenjeni koncept, suština originala je ista. :slight_smile: Nema ništa lošeg u tome, ali nema potrebe da u fokus stavljaš “originalna” ideja…pa makar to pisao i pod navodnicima.

1 Like

Hvala bozoou, slažem se s tobom u potpunosti. Uvjeren sam da se kvadrati mogu prodati i da sajt ima potencijala, ali bitno je prije svega osmisliti dobar način za prodaju kvadrata. Znači treba mi dobra priča koja će nekoga navesti da iznajmi kvadrat.

Kada sam pisao “opis projekta” odnosno tekst koji bi nekoga trebao navesti da iznajmi kvadrat nisam bio baš siguran da sam izabrao pravi put. Tako da će dajt dio najvjerovatnije biti osmišljen na drugi način.

Lp

Napravi ovo ali za njemacko/UK/svedsko trziste.

Bit će verzija i za strana tržišta :wink:

mene zanima kako mislis vani to naplatiti
vidim da ne izdajes racun a vecinom ti firme to traze

Neće biti nikakav problem riješiti administrativni dio, tako da se mogu ispoštovati sve poreske i zakonske obaveze. Ali prije toga moram prvo vidjeti kako će funkcionisati neke stvari, pa će i taj dio priče doći na red.

Priča koju imaš oko povrata 50% natrag u marketing, je dobra!.. Samo ju treba bolje prezentirati. Ti to trebaš prikazati u svjetlu odlične priče…a ne obećavati lijepu priču! Kokoš ili jaje? Nema prvog…stvari dolaze zajedno da bi podržale same sebe.

Za prikaz lijepe priče trebaš malo više od teksta koji će to tako pokušat prikazati… Trebao bi napraviti boom efekt marketinga, koji jbga košta i koji je jednostavno rizik koji moraš prihvatiti. Taj boom će ti pokazati dali je sustav održiv ili ne…jer ćeš ili zsraditi dovoljno da održavaš to…ili će stvar pokazati da ne šljaka. Svakako ako si u mogućnosti i ako bi išao na boom marketing, trebao bi sve prvo detaljno pripremiti…i razmisliti još o nekim stvarima dva puta.

Meni nije jasno zašto bi netko dao dio novca za marketing a zauzvrat dobio samo 50%, kad sam može uložiti svih 100% na ciljanu publiku.

Btw… vjerojatnost da će netko klikunti baš na njegov oglas je 1:999

1 Like

onda zakupis sve kvadrate i miran si :grin:

2 Likeova

Ako neko uloži jedan eur, nazad neće dobiti pola eura, nego pola od svih kvadrata koji se prodaju u toku tog mjeseca dok ima unajmljen svoj kvadrat. Ako se ulaže novac da se promoviše oglasna ploča na kojoj je tvoj oglas, zašto onda nebi vrijedilo.

A ne mora se ni kliknuti da tvoja reklama bude prikazana, dovoljno je da pređe strelicom preko tvog kvadrata.

U svaki projekat koji je nekada neko pokrenuo, našao je se neko ko sumnja da će proći. Poslije se ispostavi da je bila dobra ideja.

Ili ako ne može sve, neka zakupi više kvadrata, pa se ističe.

Nije sve tako sivo :smile:
Vidljivost je 1:999 ali isto tako ulog u online kampanju je 999:1! Tj 449:1 kad se odbije 50%… Sto bi valjalo mozda i koregirati taj omjer. Znači daš 1eur, a kampanji si dao 500 eur, sto ne cini mozda tebe jako vidljivim, ali moze uciniti 1kvadrat jako vidljivim i izbrandiranim…a ako bi 1kvadrat postao jak brand i popularan, onda je već stvar prestiža jakim igračima da budu tamo.

Pazi, kad se veliki brandovi oglašavaju kao sto su konzum, vip itd…njima nije toliko bitna ciljana publika, koliko im je bitno da iskaču iz paštete…tj. Da su vidljivi posvud…ako bi 1kvadrat postao jak, značilo bi im da su tamo.

1 Like

Upravo tako je stvar i zamišljena. To je srž.

Da, ali ta srž ako funkcionira…ti ne moras prakticki ni pricati o njoj…sama sebe ce odrzati. Jedino što ćeš inicijalni pokret morati dati iz svog đepa dok se ne razgori. Dali ćeš moći održavati vatru sa 50% reinvestiranja? Iskreno, teško…
…ali da vraćaš natrag i 95 posto, ti si zapravo u plusu… I onda samo sistem koji funkcionira raširiš tj. preneseš u druge države. Tako reći ti si pozitivan, dok god ne moraš reinvestirati više nego dobiješ. U matematičkoj analizi, sistem je tek održiv kada vraćaš točno 100% natrag. No u praksi se taj iznos slidea malo na jednu ili na drugu stranu. Teško da ga možeš slideat za 50% u svoju korist…trebao bi biti zadovoljan već cinjenicom da ga slideas imalo u svoju stranu…cak bi i sa nulom mogao biti zadovoljan, ako bi cijeli proces otvorio neka nova vrata… Koja se daju naslutiti. Uglavnom, nimalo lako sve za realizirati…ali nikako nije pucanj u prazno :slight_smile:

1 Like