Novi oblik oglašavanja na netu

Ovu temu sam otvorio zato što zasta istinski želim da čujem šta drugi misle o svemu. Znači dobro su došle i kritike, i sumnje, naravno i pohvale onoga što je dobro. Hvala bozoou.

E, ako se prva recenica slucajno odnosila na mene…nisam mislio da ne moras ovdje pricati o tome, hehe. Mislio sam na prezentacije s kojima ciljas na klijente.

Pišem ovo, iako mislim da si me shvatio…ali cisto reda radi, da nebi bilo nesporazuma.

1 Like

i sad se prodaje :smile: koja li joj je cena :smile:

To je fenomen koji je upalio tada, jednom i nikada više.
Razlika između tadašnjeg weba i današnjeg je kao u strukturi svemira prije i poslije velikog praska.

Mnogi su kasnije pokušali ponoviti fenomen i nikome nije uspjelo.

1 Like

Nisam provjeravao, ali sigurno nije manja od parsto tisuća dolara, ako ne i koji milijun :slight_smile: Ne želim uopće znati

Nikad ne reci “nikad”. Vrijeme će pokazat. :wink:

Zalutao sam na ovaj post, iskreno mislio sam da je to post odprije xy godina.
Sjećam se priloga o nekom studentu ekonomije u ENG ili tako nešto koji je prodao 1000x1000 piksela i fakat zaradio milijun. Bio sjećam se na dnevniku.
No stvar je što je to bilo prije cca 8-9 godina.

Nije loše za probat ali eto nije prvi put.
Sretno!

1 Like

Kakva korist od oglašavanja na takvim stranicama? Tko gleda takve oglase? Odakle posjeti na stranicu?

He he, Ari, nemoj biti cjepidlaka. :slight_smile:

Tko gleda oglase na bilo kojim stranicama? Niko ne voli oglase.

Za razliku od drugih stranica na 1kvadrat.net će posjetitelji dolaziti upravo radi oglasa. Posjetitelje dovodimo tako što uvijek ulažemo 50% od novih iznajmljenih kvadrata u oglašavanje same stranice. Kada se u oglašavanje stranice ulaže ozbiljan novac tada raste vrijednost stranice, a tako će biti i vrijedno imati oglas na istoj.

To znači da, za “simboličnih” 12 eura dobiješ oglasni prostor ČITAVU GODINU na stranci u koju će biti uložene hiljade eura u promociju.

Osim toga dobro je što posjetitelji na brzinu prelaskom miša preko kvadrata mogu pregledati veliki broj banera i ponuda. Znači ne mora neko kliknuti baš na tvoj kvadrat da bi vidio tvoju reklamu, dovoljno je da samo pređe strelicom miša preko tvog kvadrata.

Razumijem u potpunosti ove što su skeptični po pitanju stranice, ali nije važno. Ja vjerujem da stvar ima potencijala, sjeme je zasijano pa ćemo vidjeti u šta će da izraste. Sve zavisi od toga kaku ću zaljevati. :wink:

2 Likeova

Ovo bi bila veća fora da je neki gigant bilboard negje na super vidljivom mjestu, tipa na Jelačić trgu 10x 5 metara :smile:
Onda bi ti konzm i slični zakupili odmah sve.
Ovo na webu nema veze toliko tko koliko zakupi, već što sa tom stranicom, i gdje će se nalaziti onda.

Po meni to je samo prrikaz/statistika koliko tko može uložiti za takv prostor, tj. fakat kupovanje magle, malih virtualnih pixela koji predstavlaju boju ili sačinavaju logotip. Eto moje iskreno mišljenje.
Na isti način radi i web, ok, ali ipak tamo imaš domenu, kontakt obrazce, i slično, proizvode.

No ako se medijski utroši brdo love, pogura to, možda zaživi, ali vjerujem da je isto prolaznog vijeka.
Ali kažem sretno sa poslom, nadam se da će uspjeti ideja.

1 Like

Na primjer, da je neko drugi pokrenuo ovakav sajt, i otvorio ovu temu na forumu, a ja slučajno naiđem na temu i vidim o čemu je riječ, ja bi odmah unajmio nekoliko kvadrata, evo zašto.

Na stranici, ispod oglasne ploče piše, za prvih 100 iznajmjljenih kvadrata ide TRAJNO vlasništvo. Ja bih uplatio par eura (nikakav rizik) i uzeo nekoliko kvadrata, pa šta bude. Ništa ne mogu izgubiti ako stranica ne zaživi, a dobro je imati trajno vlasništvo ako stranica zaživi, a ne zna se šta će biti.

Svi mi često trošimo neke pare bezveze, u neke beskorisne stvari, a postati trajno vlasnik nekoliko kvadrata može postati ozbiljno vrijedna stvar.

Ja bih iz tog razloga odmah unajmio možda 4 kvadrata, dovoljno prostora za dobro vidljv logo, da stoji trajno.

Znači kome je malo jedan kvadrat uzimat će više prostora. Bit će fora ko ima veći oglas, stvar prestiža.

kako su neki gore već napisali, ideja nije originalna u tom smislu, ali ima nekih noviteta naspram one urađene nekada davno.
U svakom slučaju ima mjesta za uspjeh, sada treba naći par dobrih banera da privuku i druge, a uz to treba ovu stranicu progurati, da se sazna za nju i da koliko toliko postane viralna.
Ja bih da sam na tvom mjestu uradio foru da se prelazom preko praznih kvadratića nudi opcija iznajmi ili da ih se može označiti pa da se dobije total za označeni broj kvadratića…

U svakom slučaju, sve najbolje želim. Da popuniš svaki kvadratić što prije…

2 Likeova

Tako je, stvar ima dosta noviteta u odnosu na “The Million Dollar Homepage”, potpuno drugačiji koncepet. Na 1kvadrat.net “iznajmljujemo” kvadrate, ne prodajemo za razliko od spomenutog sajta. To znači da će stranica imati obnovljive prihode, koje ponovo ulažemo u marketing.

Naravno da stvar može postati viralni hit, a svi dobro znamo šta to znači. Nekoliko dobrih sponzoriranih članaka na većim regionalnim portalima od stranice mogu napraviti hit i uliti povjerenje budućim potencijalnim klijentima.

Ja sam htio kupit kvadrat da podrzim ideju, ali iskreno neda mi se jer nije automatizirano. Neda se nikom radi 3 eura slat banner na mail, pa cekati odgovor vlasnika i sl. To sve mora biti automatizirano…

2 Likeova

Slažem se da je to mali nedostatak, ali bit će ubrzo biti riješen.

Osim toga što si naveo ima još dosta dobrih stvari koje planiram ubaciti na stranicu, ali moram da pronađem ozbiljnog partnera koji će znati napraviti sve što sam zamislio.

Ma sretni i sve najbolje za ideju, i enak uspije, treba nam svima uspjeha!

1 Like

Kako ide oglasavanje?

Da i mene zanima što je zapelo sa stranicom vidim par banera i to a stvarno mi se sviđa stranica.

Zapelo je zbog drugih obaveza, nemam vremena da se posvetim i uradim sve kako je zamišljeno. Ali i dalje vjerujem da kvadrati mogu da se prodaju :wink: