Pitanje/Problem oko slaganja stvari

Pozdrav svima,
Cisto iz edukativnog znacaja radim na jednoj stranici, i naisao sam na neke probleme koji me muce sa develop strane.

Na ovoj slici mozete vidjeti header te stranice kako sam ga zamislio, i kada sam krenuo kodirati malo me zajebavalo (pardon na rjecniku :wink: ) pozicioniranje svih tih stvari nakon logo sekcije. Zanima me imali neki trik ili pravilo po kojem se lako mogu pozicionirati te stvari.

Ja sam za svoj zaslon isao metodom preko position: fixed; u css-u ali znam da to izgleda uzasno na zaslonu drugih ljudi, pa ako netko moze pomoc bio bi izuzetno zahvalan.
Pozz :smile:

Evo ti jedan na brzinu način.

Primjer na codepenu

Ima svoje loše strane ali je brz način za probu. To je jedan od način, navigacija bude UL element koji u sebi sadrži ostale linkove, ul element i sl.

Ovisno o tome kako želiš da ti se navigacija ponaša možeš i drugačiji pristup koristiti npr. da početno bude NAV / Div element koji u sebi sadrži dio za logo, dio za status, dio za linkove i dio za dodatne linkove (help i logout).

Ja sam sve smjestio u UL element i pomoću A elementa i paddingom pozicionirao navigaciju po potrebi uz neke dodatne helper klase poput .right i .left i sl.

Nadam se da ćeš razumijeti bar malo način na koji je ovo napravljeno. Ako treba objasniti detaljnije, slobodno reci. Vjerujem da ćeš dobiti još puno bolja rješenja ovdje :slight_smile:

Hvala ti puno, proucio sam malo kod i shvatio ga u vrlo kratkom roku.
jos jednom puno hvala :smile: