Poskupljenja domena i hostinga

Baš jutros idem produljiti domene na godaddyu i hosting na hostgatoru, kojih hvala bogu imam, 16 shared hostinga a domena 300 i nešto. Inače ne gledam cijene onako po navici jer mislim uvijek je to isto godinama, kad ono ■■■■■.

Prije je shared na hostgatoru bio 8 i nešto $, sad gledam Amount: $11.95, to nije nego cca 30% više, oni to svaki mj. pa par centi dignu a da nitko ne skuži.

Godaddy da ne pričam, produljenje domene 14.09 E, otkad su prešli na eure? To nije nego ravnih 100 kn za produljenje domene, na plus.hr 98,75 kn.

Odo gledati kako da smanjim troškove, kako tehnologija ide naprijed i sve više podatka stane u manji komad hardvera oni umjesto da spuštaju cijene oni duži to u nebo.

Ima li netko iskustva sa hawk host, oni daju shared 3 mj. za 11-12eura mislim, imam 2 hosta tamo samo imam sajtove koji nemaju posjeta pa me zenima jel ima netko neki sajt sa igricama i sl tamo a da ima posjeta?

Kupi si Godaddy Discount Domain Club, dođe sa kuponom oko 100 dolara , pa te produženje domene u prosjeku ispadne 8 dolara. Isplati se ako imaš puno domena kod Godaddy.

Ja imam hawkhost shared za adult sajtove i bez stekanja radi na 60-70 k pregleda 7-8 sajtova. Jedan je isao sajt do 45k pregleda i nije bilo problema. Doduse klipovi nisu na hostingu no su embedovani. Opet ja sam vrlo zadovoljan njima, nista mi losiji nisu od hostgatora, po brzini ucitavanja, a u ostalo se ne razumijem bas, pa da ne palamudim. Jeftiniji su dosta od hostgatora i vazda imaju onaj kupon za pedeset posto popusta na prvo placanje, mada ja koristim onaj kupon na dozivotnih dvadeset pet posto popusta. I oni su od skora malo digli cijenu mada su povoljni i dalje.

A sto se tice godadija uclani se u diskaunt klub sve je u po cijene (otprilike,nekad i veci popust) obnove su oko 7-8$ kolko se sjecam. Clanstvo kosta oko sto i nesta dolara, ima nedje kupona za trideset posto popusta, mene je izaslo sedamdesetak dolara. Tebi ce se na 300 domena svakako isplatit

To je ta ogromna prednost.
Hawk host je na LiteSpeed serveru.

odavno je to brate moj tako nego niko to ne prati, pa kad ih doceka veca cijena na raznim hosting sajtovima koji se bave prodajom ili preprodajom bune se. dobre su ovakve teme da upoznaju sve ljude da su cijene znatno porasle ne samo kod godaddy vec i kod drugi evo na namecheap je .me sa 8e skocio na preko 17e. sad dok je black friday pa su neke cijene domena promotivne al uskoro ce se sve to povecat.

Ja domene kupujem kod www.internet.bs vec 5 god.

http://www.in4.hr/registracija-domena.html

Odlicna tema kao i obicno @bugi pokrenuo, interesuje i mene kakva su vasa iskustva sa hawk hostom i ima li nekih kupona ili da se ceka black friday? Ne izgledaju lose…interesuje me prije svega stabilnost.

Vidis nisam znao za taj discount klub na godaddy, jel to 100$ jednokratno ili godisnje?

Ja sam nedavno prešao na NameSilo što se domena tiče, prihvaća Paypal, a .com domena $8,39, mogu se naći i kuponi za transfer kod njih. Daju i doživotni Privacy, što je nekima možda i bitno. Svakako, sve preko $10 je previše, pa neke firme u Hr nude bolje cijene.

https://www.godaddy.com/domains/discount-domains.aspx

10$/mjesečno

5+
Dvije godine sam tamo.
Imam i drugih hosting racuna naokolo, reseller, VPS…
Ali najbitnije stvari stvaljam na Hawk.

Ovo su poznatije tvrtke koje nude LiteSpeed server:

1 Like

To se onda isplati samo ako imaš mj više od 5-6 domena produljit.

Isplati se i na 30 domena godisnje, s tim da dobijes jos nekih pogodnosti, besplatne ucestvovanje na aukcijama domena kod njih, jeftinije nove domene pored renewal, zarada od parkiranih domena…

Ja sam isto razmišljala prijeć sa Hostgatora na neki jeftiniji. Ovaj mjesec su poskupili hosting 2 dolara i sad me dođe 16,95 $. Pre preskupo. Samo mi ja tlaka to prebacivat nit ne znam kako se to radi.

Ak se prebacis kod nas, sve cemo ti objasnit i pomoc u prebacivanju.

@ostali- pa to su te fore, godaddy rega za dolar dva,a nagodinu surprise. Recimo mi domene prodajemo u sklopu shared hostinga i cijene su iste za prvu registraciju ili produljenje http://www.serverlab.hr/domene

Samo je jednom spomenuto gore; :slight_smile:
isplati se prebaciti i samo 1 domenu (ili 100); www.namesilo.com

1 Like

Da Namesilo je odlican, who is privacy besplatan. Imali su akciju prije koji mjesec sve net. domene su bile po 4$. Nemaju onih gluposti da sto puta moras stiskat no thanks next da kupis.

Hawkhost je super. Bio sam tamo dvije godine. Cijene su ok.

Ovaj mjesec sam kupio shared hosting na Hawkhostu.
"Primary - (11/04/2015 - 11/03/2017) $71.76 USD

Hosting Location: Amsterdam

Promotional Code: november2015 - 25.00% Recurring Discount $-17.94 USD


Sub Total: $53.82 USD

Credit: $0.00 USD

Total: $53.82 USD "

Moze li bolje od ovoga? 2,2$/mjesecno

Evo sad na Hawkhostu ide reklama da je cena spustena na $0.75/mo ako se uzme hosting na minimum 2 godine.
Izgleda ponuda vezana za Black Friday sad cu probati da li radi.

Mene jedino buni kod njega ovaj transfer domena,ne znam kako to izvesti.
Npr imam 10-ak domena na Godaddy hostingu koji uskoro istice i ne zelim ga produzivati.
Opcija koju vidim na Hawku je da naplacuje oko 10$ po domenu da ga prebacim.
Ako ima neka fora ili ja radim nesto pogresno javite.
tnx

Jer iako su dobri sa cenama za hosting,opet moram preracunati to oko prebacivanja ako je po domenu x 10$.
Sada npr ide neka akcija na GoDaddyju za domene,a i inace je cesto tamo da se za par dolara mogu pazariti.