Pregled CMS platformi - Wordpress, Joomla, Drupal

Donosimo vam kratak pregled najzastupljenijih Content Menagment System (CMS) platformi na Internetu u slučaju da u dogledno vrijeme planirate kreirati vlastite web stranice. Sva su tri CMS-a besplatna te open-source što omogućava konstantnu nadogradnju od strane internacionalne zajednice okupljene oko CMS platformi u pitanju. Content menagment system služi kao svojevrsna kontrolna ploča…(Cijeli članak)

Ako ste na .NETu, onda preporucujem N2CMS. Ja ga koristim povremeno i fora mi je zbog toga sto se da prilagoditi specificnim potrebama projekta. Front end dizajn se moze napraviti gotovo iz nule, koristeci njegov API za dohvat i pretrazivanje informacija. Backend zna automatski prepoznati vase tipove sadrzaja (vase custom klase za opis nekog sadrzaja koji objavljujete) i dinamicki prikazati editor sadrzaja (textboxovi i ostalo) - tako da backend dio samo koristite bez potrebe za modifikacijama.
Kako koristi NHibernate, mozete raditi sa vecinom poznatih baza, zato ja uglavnom i za male projekte koristim SQLite, cisto je dovoljan, i mogu onda sve to zajedno stavit na neki jeftini hosting.
Uglavnom, dev-friendly CMS/framework.