.rs domene, PlusHosting - pitanja za upućene :)

Imam par pitanja…da li postoji registrar na kojem mogu registrirati .rs domenu i platiti karticom ili PayPalom, a da je sve jednostavno kao recimo na GoDaddyu?
Znači da platim i odmah imam domenu na accountu, da ta domena glasi na moje ime i da imam kontrolu nad nameserverima i kontakt podacim.
Uz to, da li postoji registrar na kojem je jednostavan i momentalan prijenos te .rs domene na nekog drugog? Znači da ne moram ispunjavat obrasce i čekat nekoliko dana da se obavi prebacivanje domene na neku drugu osobu.

Kakva su iskustva sa PlusHostingom? Kada se registrira domena kod njih da li se ima kontrolu nad domenom? Jel možda netko preko njih registrirao .rs domenu? Ako je, kakva su iskustva?

Hvala unaprijed :wink:

Za nacionalne domene poput .hr i .rs ces tesko bilo gdje naci isti sustav kao i kod godaddya. Glavni registrant za .rs domene je državna firma, a svi ostali su samo “resseleri” http://www.rnids.rs/lat/registracija-domena . Kod njih se koliko vidim većinom plaća putem e-bankarstva, a administracija domene ti funkcionira po principu da ako zelis nesto izmjenit dobijes svaki puta novi administracijski link u kojem mjenjas sve postavke. Za prebacivanje domena s jednog vlasnika na drugog nisam informiran, ali pretpostavljam da proces nije kompliciran i traje standardnih 24-72h.

Preporucujem ti kod https://my.eunethosting.com/ sto se tice rs domena platio karticom odma aktivna bila

Ja imam tamo 20ak .rs domena, platim 161 kn paypalom i ne vidim ništa drugačije nego kod drugih domena. Tamo su najpovoljnije, sjećam se da sam prije plačao 250kn negdje ne znam gdje.

Za zamenu vlasnika nad .RS domenom MORAŠ i ti i primalac domene se usaglasiti o prebacivanju/primanju domena i potpisati iste svojeručno. Što se tiče registra, eunet i istanco.rs su povoljniji i kontrola nad domenom je real-time, međutim kod instaco.rs moraš sačekati za registraciju, jer im sistem nije fino podešen i ne označi ti samo uplatu kao “plaćeno”.

Hvala svima. Eunet mi djeluje ok, iako sam samo brzinski pogledao.
Znam za te obrasce kod prebacivanja vlasništva i to mi baš ne odgovara jer je nepotrebno kompliciranje i čekanje.
Kako su Crnogorci zapravo jednostavni i pametni ljudi. Njihova .me nema nikakvih komplikacija, dok mi, Bosanci i Srbi bezveze kompliciramo.

Podzrav.

Mi to rješavamo preko Plus hostinga sve. Domena .rs + hosting. Najbrže i najkraće.

Ja kod Loopie držim negde oko 20 lokalnih tld domena.

Mislim da su najveći registar u Srbiji, i povoljniji su od Euneta recimo (razlika oko 2 Eura/godina). Plaćanje može online Visom i Master cardom i registracija ti je odmah aktivna. PayPal nema, a i realno još im ne treba obzirom da mi nemamo tu mogućnost :frowning:

U teoriji transfer mora da se potpisuje i šalje overen. Do sada sam barem deset puta to radio. Kako lokalno tako i prema inostranim registrima (govorim za .rs domene). Jedan jedini put sam morao da potpisujem i šaljem skeniranu dokumentaciju i to slovenačkom registru. Baš su bili uporni. Za sve ostalo, pošalješ samo email sa zahtevom sa adrese na koju je registrovan i ko će ga preuzeti, i to je to.

1 Like

Imao sam isti problem sa RS domenom. Inicijalno sam je registrirao preko firme u srbiji pa platio wire transferom. Skuplje, sporije … uzas. Najjeftinije ti je uzet u PLUS. Istina imaju sve ostale domene daleko skuplje od drugih … ali RS im je jeftinija cak i od srbije (neznam na koju foru) i dobijes naravno R1 :smiley:

1 Like

Može netko preporučiti registra za .rs domene? Hvala

unlimited .rs za domen ali takodje i Hosting je odličan, serveri u Srbiji.

2 Likeova

Loopia.rs perfektni su

1 Like

Ovde sam pre 25 dana sam dao pozitivan glas za Unlimited i evo jedne situacije od pre par minuta. Ljudi su odgovorili u ovim vecernjim satima za 4 minuta na moje pitanje. :slight_smile:

Unlimited hosting je jako dobar hosting jedan od boljih u Srbiji. Negde sam pročitao da hostuju preko 8000 sajtova do 2020 imali su (kako oni kažu) 5000 korisnika.Ja kod njih držim sajt

2 Likeova