Transfer domene SA GoDaddya na drugi registrar

Vidim da u posljednje vrijeme mnogi prebacuju domene sa GoDaddya, pa evo jedan info za one koji ne znaju :wink:

Transfer obično traje 5-7 dana, ali može trajati i manje od sat vremena.
Kad na svom registraru zatražite transfer SA GoDaddya dobit ćete e-mail od svog registrara u kojem trebate potvrditi transfer. Nakon toga odite na GoDaddy, pa na “Manage” pored “Domains” i onda opet na “Domains” gore lijevo. Tamo kliknite na “Transfers” i vidjet ćete domenu/domene za koje ste zatražili transfer. Tamo kliknite na “Accept” i nakon par minuta je domena na registraru na koji ju želite prebaciti :smile:

Evo primjer jedne moje domene za koju sam pokrenuo transfer prije manje od sat vremena. Već je aktivna na drugom registraru :wink:

Registrar: ENOM, INC.
Sponsoring Registrar IANA ID: 48
Whois Server: whois.enom.com
Referral URL: http://www.enom.com
Name Server: NS1.SEDOPARKING.COM
Name Server: NS2.SEDOPARKING.COM
Status: clientTransferProhibited http://www.icann.org/epp#clientTransferProhibited
Updated Date: 28-nov-2015
Creation Date: 03-dec-2007
Expiration Date: 03-dec-2016

Usput, pratite NameCheap.com. Ja sam večeras prebacio nekoliko domena za $1 po domeni. Danas su u nekoliko navrata davali kupone za $1 transfer, ali imate cca 20 sekundi da sve odradite jer je broj kupona ograničen. I mislim DOSLOVNO 20 sekundi :smile:
Moguće da će biti još akcija, pogotovo u ponedjeljak.

Male tajne velikih majstora domena:

Kako produljiti domenu za $9 na dvije godine?
Čekajte akciju poput ove na Namecheapu ($1 transfer), napravite transfer za $1 i to produljuje domenu za $1 godinu. Nakon toga tražite transfer natrag na GoDaddy. Kontaktirajte support registrara na koji dolazi domena i support GoDaddya sa kojeg ste napravili transfer. GoDaddy će odobiriti transfer natrag za $8 i time će domena biti produljena za još jednu godinu, registrar na koji ste je prvo prebacili mora odobriti iako nije prošlo 60 dana jer se smije vratiti domenu na registrar sa kojeg je došla prije isteka 60 dana :wink:

Napravio sam to nekoliko puta i prolazi, ali je zahebancija oko toga pa ja nemam volje za te igrice, ali tko voli neka izvoli. Način za uštedu postoji :wink:

2 Likeova