Ugradnja mikrofona u kučište laptopa

Da li je moguće ugraditi mikrofon u kućište laptopa ako laptop tvornički ne posjeduje mikrofon ?

Kada kazes ugraditi pretpostavicu da ne mislis fizicki ugraditi u sam laptop, jer je to jel’ te nemoguce :smiley:

Ono sto ti mozes uraditi jeste kupiti eksterni mikrofon, oni nisu skupi, naravno zavisi za sta ti treba. Ali moja pretpostavka je da ti treba za Skype ili nesto slicno pa cu ti preporuciti ovako nesto:

Ako zelis mozes uzet i isto ovo samo sto se kaci, znaci nesto ovako:

Ovo su slike sa ebaya odakle ih mozes kupiti, samo potrazi “microphone for laptop” i 5-6 rezultat ce ti biti ova dva. Prema onome sto si ti napisao gore tebi treba ovaj prvi. Nadam se da sam te razumio jer do sada nisam cuo da ljudi hoce da “ugrade mikrofon u kuciste laptopa” :slight_smile:

Ja sam baš mislio fizički ugraditi mikrofon unutar kučišta, ali kako kažeš izgleda da je nemoguče .
Znan za te eksterne mikrofone ,ali me živcira vući žice sa sobom .

Pa pogledaj prvu opciju nemas zice, direkt imas postolje koje kopcas na 3.5mm :smiley:

Zbog cega bi bilo nemoguce ? Kondenzatorski mikrofon kao taj sa slike kad se maknu plastike je mali valjak visine 1 cm i promjera 1 cm,tako da u laptopu sigurno ima mjesta za ugradnju.

A na kaj da ga spoji unutar laptopa? Ak nema ugrađen mikrofon, mislim da nema ni mjesto predviđeno za spajanje unutra

ja sam razmišljao da se mikrofon unutar kučišta paealelno zaleme na žice na koji se spaja ulaz za externi mikrofon,.
Samo je sad pitanje ima li unutar fizički prostora za neki mali mikrofon,a i iznad mikrofona bi trebale bit barem nekakve rupice u plastici kučišta da se može na njega govoriti.

Mislio sam možda ako to ne ide kupit mini mikrofon sa usb-om ,koji praktično ne zauzima ništa mjesta ,samo ne znam kako će se na njega čuti

Drago mi je da razmisljate tako “majstorski”, ali realno, ovo je nepotreban, neucinkovit i poprilicno, moram se tako izraziti, glup prijedlog, sto se same ugradnje mikrofona tice…

Mikrofoji koji su i fabricki ugradjeni u kuciste nisu najbolji, a mogu ti garantovati da ce se ovaj od 0.99 bolje pokazati, ako ga ne budes pokusavao gurnuti u kuciste naravno.

vjerojatno si u pravu ,kupit ću ovaj mini usb mikrofon pa vidit kako će radit

Lijepo bi se zalotalo direktno na pinove od ulaza za mikrofon. To bi radilo ko zmaj,bez brige.

Da ne otvaram novu sličnu temu pitat ću tu !
Postoji li način da se na lijevu tipku od miša na laptopu doda dodatna tipka koja bi bila izvučena sa kabelom iz laptopa ?
Naravno da paralelno mogu obje raditi .
Sad je vjerojatno situacija kao sa mikrofonom,trebalo bi na kontakte miša gdje je spojen prekidać spojit kabel i na njega dodati prekidać .
Međutin zanima me da li ima dovoljno mjesta da se to napravi i posebno me zanima da li postoji način da se na ulaze za vanjski miš ušteka samo prekidač ,a ne cijeli miš i da radi na mišu od laptopa ( pretpostavljam da to nije moguče ali isto pitam ) .

Moguce ali ti za to trebaju driveri . vanjski ulaz USB je za mnoge uredaje a ne samo za mis. Na driverima je da kazu OSu sta ce uredaj raditi…
Tesko izvodivo osim da uradi netko tko se bavi sa takvim poslovima…

gdje takvog naći

https://www.google.ba/search?q=diy+usb+remote+control&oq=diy+usb+remote+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.12667j0j4&client=ms-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Tebi prekidac sluzi kao neka vrsta daljinca?

Ja zbog invaliditeta ne mogu koristit ruke pa upravljam laptopom uz pomoć programa koji koristi web kameru za pomicanje kursora ,a kliknem tako da stisnem usnama lijevu tipku miša ,koristim vanjski miš koji sam rastavio i na pola metra kabela izvukao lijevu tipku iz miša.
Sad bi htio tu lijevu tipku od miša spojiti direktno na miš ugrađen u laptop .

To možeš i bez drivera. Samo nekoga tko se razmije u elektroniku (osnovno znanje) i ima živaca da rastavi, zalemi i sastavi. To nije problem nikakav…

Ako ideš na soluciju preko USB porta da PC prepozna šta hoćeš ipak trebaš drivere.

Da li ovo funkcionira :
https://www.splitbrain.org/blog/2010-12/16-using_your_mobile_headset_on_a_pc

http://www.ebay.com/itm/3-5mm-2-in-1-Female-To-Dual-Male-Earphone-Headset-PC-Adapter-Audio-Cable-CC-/161835245193?hash=item25ae21de89:g:y~UAAOSwKIpWAmuq