Web master tools

Zanima me jel postoji nacin na koji se moze potvrdit vlasnistvo facebook stranice (zitoplod j.doo) na web master toolsu???

Ne vjerujem da možeš to uraditi jer nemaš načina da verifikuješ datoteku ili verifikacioni kod koji dobiješ. Opet nisam siguran, ali lično mislim da to ne možeš uraditi.

I mislim da vlasništvo facebook stranice tražiš kod facebooka.

Ne posjeduješ Facebook stranicu, ona je vlasništvo facebook-a kao firme.

Jedini i najbolji način “verificiranja” je da imaš važu facebook stranicu za brand pa ti onda on nakon što provijeri stavi onu plavu kvačicu kraj imena. I opčenito ako ubaciš domenu svoje webstranice u facebook page settings website url pa na taj način bar indiciraš da je page vezan za tvoj website itd.

Ali kao webmaster nemaš nikakvu kontrolu nad stranicom, iz razloga da ti ju mogu zatvorit i manipulirat reachom kako oni žele.

Zato facebook, google +, twitter sve je to reklamiranje…skupljaj adresse ljudi preko registracija, newsletter-a itd.

Jasno mi je da nemogu potvrdit vlasnistvo al nekad me uopce ne trazi da potvrdim a nekada trazi…konkretno napravio sam stranicu na fejsu za patiz studio koju sam odmah ukucao na webmaster tools i sad kad napises patiz studio na googlu odmah ti izbaci tu stranicu na fejsu…da bih za zitoplod imao taj problem da moram potvrditi vlasnistvo… te stranice mi donose dosta love pa ako postoji neka caka kako da me ne trazi da potvrdim vlasnistvo kao sto je bio slucaj za patiz…?? neko , nesto :))