WP: Bio plugin (za autore)

Pozdrav ljudi,
Htio bih da omogucim na portalu samo ga pojedine kategorije (npr blog) da postavim slicicu od autora teksta i par recenica biografije da to “lijepo” izgleda. Pa me interesuje koji je “najjednostavniji plugin” za tako nesto.Imate li iskustva sa ovim, hvala unaprijed.

Pogledaj http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-add-an-author-info-box-in-wordpress-posts/
Ukoliko ti objavljujes i zelis sam da napises nesto onda odradi u css zeljene efekte i koristi u post.

@Sceko interesuje me slijedece:

plugin u koji cu unijeti kratak bio i slicicu od autora i onda (kad ja objavljujem) clanke koje mi posalju samo kvacicom zakacim odgovarajuceg autora i da se taj autor box pokaze sa odgovarajucim autorom, nadam se da sam sada jasniji :slight_smile:

1 Like

hvala el_mero, mislim da je to ono sto mi treba.

Mislim da jeste, koristio sam ga prije 2 godine na nekim sajtovima. Uživaj. :wink:

Odlican je plugin ali nije ono sto mi treba, npr treba mi neki plugin koji bi pokazivao o autoru clanka samo na odredjenom postu koji ja objavim za tog autora, nesto kao bio box za taj clanak, a ne da mi prikazuje na svim clancima, npr objavim clanak i izaberem da se za taj clanak prikazuje biografija Pere Perica unutar posta to odredim :slight_smile: nadam se da ima neko prijedlog kako to izvesti ?

Ima li itko da zna slican plugin tome, unaprijed zahvalan :slight_smile:

  1. Registruješ svakog autora.
  2. U svojoj temi pozoveš sve što želiš o korisniku tako da upotrijebiš korisničke parametre koje imaš na ovom linku: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_the_author_meta. Imaš primjer i na Scekinom linku.
  3. Na kraju dodijeliš određeni članak autoru kojem želiš.

Probam ovako, mada sam bio ubjedjen da ima neki plugin…