[18+] Adult image hosting sa partnerskim programom (affiliate) <from zero to hero>

Dragi webmajstori,

Ni sam ne znam koliko već dugo pratim ovaj forum (nekada aktivni član IZForuma, a ovoga pasivni čitalac i rijetko kada odgovarao) odlučio sam da zajednici pomognem na najbolji mogući način: dijeljenjem znanja.

Obzirom da sam osoba koja je naučila bukvalno sve koristeći strane i domaće zajednice kao izvor znanja, mislim da se isto ne treba naplaćivati, tako da ovoga puta želim da budem taj koji će znanje stečeno kroz te zajednice podijeliti sa vama - potpuno besplatno.

Ono što ću u ovoj temi obrađivati jeste kako da postavite image hosting (platformu za dijeljenje slika) sa partnerskim programom (affiliate/ppv program) i da putem ovoga “autopilota” počnete zarađivati, od trenutka kada pustite vaš hosting u rad.

Koja je moja kompetentnost u svemu ovome?

  • Od 2009 se aktivno bavio file i image sharing-om.
  • Od 2011 otvaram mrežu image hostova kao i file sharing sajt koji i dan danas posluju. (prosječna pasivni prihod od $1800 na dan (prihod, ne zarada)-
  • 2014 preuzimam vlasništvo nad dominantnim adult forumom, sa pasivnim dnevnim prihodom od $937/dan od foruma
  • 2014 otvaram novi image host koji se probija u top 10 (izvor: alexa.com)
  • 2016 Torrentfreak objavljuje članak u kome se nalazi 8/17 sajtova koji su u mome vlasništvu (link: Hosting Companies Dragged into Piracy Lawsuit Alongside Cloudflare * TorrentFreak)
  • 2019 rasprodajem mrežu image hostova, file sharing, dok forum zadržavam kao pasivni izvor zarade.

Stvari koje ću pokriti u ovoj mreži članaka su:

  • Potrebni resursi za postavljanje image hosta
  • Instalacija i postavljanje hosta i affiliate programa
  • Izvori za akviziciju korisnika, akvizicija i zadržavanje (retention) korisnika
  • Način na koji postaviti revstream i revshare kao i kako doći do najbolje ponude za vaš sajt

Prije nego što se uvedete u ove vode bitno je znati:

  1. Ovaj način zarade je black-hat metoda, obzirom da ovime je vrlo moguće da će vaš sajt hostovati bezbroj nelegalno stečenih slika (Torrentfreak članak dovoljno govori o tome)
  2. Potpuna transparentnost: ukoliko planirate da radite akviziciju korisnika tako što ćete im ponuditi 95% zarade na početku i kasnije smanjiti taj revshare, nemojte, jer odmah poslije toga postajete takozvani “shaveri”. Samom optimizacijom revenue stream-a i revenue share-a će vam omogućiti da imate stabilnu i profitabilnu zaradu na kraju svake sedmice i bilo kakvo iskakanje iz ovoga modela može dovesti do toga da dovedete u pitanje reputabilnost vašeg affiliate programa.
  3. Napredna

Ono što neću pokriti ovim člankom jeste shaving ili u prevodu “šišanje”. Termin koji se koristi kada vašu statistiku ili zaradu ne prikazujete transparentno sa korisnicima affiliate programa. Kao što sam naveo u prethodnoj stavci, optimizacija revstream i revshare-a će vam omogućiti da od zeroday dobijate stabilnu zaradu. Svi resursi koje budem prikazao u ovoj mreži članaka omogućiće vam da u potpunosti pratite tačan revshare koji ćete moći korisnicima da ponudite. Ishod? 20% veća zarada nego kod drugih affiliate hostova.


Potpuno besplatno će takođe biti uključena moja podrška cijelim putem, od postavljanja image hosta, affiliate programa, do pregovora sa oglašivačkim mrežama (takođe povlaštene beneficije uz moju referencu) kao i do samog puštanja u rad i daljeg održavanja samog affiliate programa.


Obzirom da je sama tema mnogo opširna, a moje vrijeme ograničeno, neko vrijeme će biti potrebno do pokrivanja kompletne teme (a i do prvog posta).

Affiliate linkovi? Naravno da će postojati, ako sam rekao da je nešto besplatno, slagao sam :slight_smile: Vaša dobra volja je da li ćete koristiti ili ne, obzirom da ću za svaki resurs navesti originalan izvor i referral link.

Pitanja? isključivo javno, u ovoj temi. Potreba za privatnim porukama je mala, a takođe ne bih da se desi da ista pitanja se postavljaju više puta. Takođe u sklopu teme ću kreirati i post “baza znanja” u kojoj će se nalaziti sva pitanja iz istog.

6 Likeova

Javljam se na kurs. Sta je potrebno za pocetak ?

Pozdrav

I mene zanima. Hvala

Pozdrav

Zainteresiran. Hvala

Pozdrav

Ovo nije kurs, nego će biti mreža članaka i resursa koja će vam obezbjediti da postavite i održavate stabilan affiliate program sa image hostom.

@feniks - ne bih rekao da se poznajemo lično, ali si bio veoma uporan da tvoji hostovi u prošlosti budu na mom forumu (ako si ti taj, dodatak 3602 na trenutno korisničko), tako da će tema pokriti ono sve što si ti, kao i ja, radili, samo na mnogo naprednijem nivou od obojce :slight_smile:

Da, to se verovatno odnosi ne one stare hostove koje sam i prodao na ovom forumu.

U svakom slucaju, radujem se informacijama koje ces ovde pokazati.

Slobodno se javi na PM ako ne zelis ovde, zanima me na koji konkretno forum mislis da ne nagadjam o cemu se radi.

Ne bih da otkrivam detalje o forumu, ali ti mogu pomoći: u inicijalnom postu postoji link ka forumu kao i “Stay vigilant” rečenica kojom završavam svaki post :slight_smile:

Zainteresovan. Hvala
Pozdrav

Druze, kontradiktoran si.
Ne zelis na PM da kazes o kom forumu se radi, a imali smo navodno komunikaciju ranije i postavljas zagonetke za koje stvarno nemam vremena.

U svakom slucaju, praticu temu i dalje iz sebi znanih razloga.

Srecan rad

Dobro kaže da se iz prvog posta može naći forum :smiley:

Nego, zašto je imagetwist bannan tamo? Kolko vidim, dozvoljen je na svim većim forumima :smiley:

Gde tamo ? :rofl: :joy: :rofl: :joy:

A zasto trolujete coveku temu?

Banovani su svi affiliate image hostovi iz razloga što su pretrpavali reklamama (po 2+ pop-apa, xyz bannera i slično) iako sam im dao bezbroj mogućnosti da to ispravljaju. U jednom trenutku sam odlučio da se više ne borim sa istima nego samo da free hostovi budu dozvoljeni na forumu.

Pratim temu za vise informacija koje su najavljene :slight_smile:

Mozda tebi ovo izgleda tako, ali ja sam u ovoj igrici stigao daleko, a kreator ove teme se predstavio kao da je igricu odavno presao.

Veruj mi na rec, niti sam cinican, niti sarkastican, ja vise nego ista zelim da saznam gde sve gresim i kako mogu da unapredim biznis i sebi i svojim saradnicima.

Problem je u tome da kreator ove teme ocekuje da je sve to moguce bez da otkrije puno vise nego sto je planirao. Ja tvrdim i znam da je to nemoguce, bez obzira da li komuniciramo javno ili privatno.

Takodje, ova tema je napravljena samo par dana posle skoro identicne teme koju sam ja otvorio.
Sada ljudi misle da je ovo deo mog plana i da ja imam veze sa ovom temom, a pojma nemam ni ko je covek ni odakle se stvorio bas sada, a u koincidencije ovog tipa ne verujem.

Ali kao sto sam privatno svojim saradnicima rekao, tako i ovde javno tvrdim.
Nemam nikakvu nameru da unosim negativnu energiju u pricu.
Najiskrenije se nadam da ce ovde biti iznesene informacije koje ce i meni otvoriti oci jer nisam egoista, znam puno o ovoj temi, ali daleko od toga da znam sve.
Ovaj covek tvrdi da zna puno vise i videcemo sta ce biti prikazano u nastavku.

Meni nije problem da posle 2 ili 3 meseca ovde javno priznam da moj model nije tako profitabilan u odnosu na model koji ce u ovoj temi biti prezentovan.
Meni je u krajnjem interesu da zaradim vise, ego i sujeta me nikad nisu sputavali u tome i ako ovaj covek pokaze da materiju poznaje mnogo bolje od mene, ja cu biti prvi koji ce mu odati priznanje na tome i primenicu sve ono sto budem mogao od onoga sto nam bude prikazao.

Dakle, molim vas da ne unosite negativan prizvuk, ja sam ovde iz najbolje namere i ocekujem da nesto novo naucim.

Medjutim, bojim se da to nije moguce ako svi u tome nismo potpuno iskreni.
Ali hajde da vidimo u kom smeru ce se prica dalje odvijati.

3 Likeova

@feniks - Ne brini, ne mislim da bilo ko troluje temu, niti govorim da znam bilo šta više nego što je već javno, jednostavno znam gdje sam ja grešio, gdje si ti i mnogi ostali koji su radili sa ovime.

Upravu si, nije koincidencija što je ova tema otvorena odmah nakon tvog kursa, jer ja želim da ponudim sve ono besplatno što ti nudiš za pare + profit. Pod ovo sve ono bitno što ja neću ponuditi u tolikom obimu kao ti jeste vrijeme uloženo u svaki pojedinačni host od korisnika. Ono što ti nudiš je mnogo vrijednije od ovoga svega što ću ja ponuditi, jer ti si se obavezao da ćeš biti uz korisnike, dok sam se ja obavezao samo na putanju i odgovor na pitanja. Ja nudim teorijski dio besplatno, ti nudiš praktični dio za novac i ništa tu nije pogrešno, čak tvoja ponuda je i više nego dobra.

Ono što smo svi imali pred nosom i u to doba i u današnje jeste moć povezivanja oglašivača i samog protoga na našem hostu, matchmakingom plaćenog i neplaćenog trafica i pravom revenue share-u.

Ti kada napišeš fer revshare 50/50 tu nije uključen dobar dio koji se isključuje “shaving” metodom. Ja kada napišem fer revshare, to podrazumjeva da je svaki pregled/klik koji je plaćen, na fer dijelove podjeljen sa affiliate partnerima. Za ovo je potrebno vezati API od oglašivačkih mreža i samog affiliate programa, a to do sada niko nije ponudio na tržištu niti razmišljao o tome (ili jeste, ali tehnički nije izveo). Ja sam to uradio za jedan od hostova i spreman sam da to podijelim potpuno besplatno.

Ximagesharing skripta koliko god da je popularna je daleko od napredne. Svaki korisnik koji bude pratio upustva iz ovoga threada ubuduće će na Imgshot scripti (ne originalnoj nego zakrpljenoj i daleko naprednijoj nego Zamfijeva) će moći da podigne affiliate host kome će revshare iskreno biti podijeljen i ne na osnovu Pay Per Impression.

Kao što sam naveo, iskreno se nadam da će svi zainteresovani moći upratiti članke i vidjeti razliku između tržišne ponude i onoga što je do sada nedostajalo tržištu. Ja sam iz ovoga izašao upravo zato što kada sam htio da na svom forumu omogućim da svi primaju fairshare a i hostove bez prenatrpanih reklama, nisam uspio. I da, forum o kome pričamo je V/G ako ćemo biti precizni :slight_smile:

Ako si pratio moju temu do kraja, onda znas da vise ne uzimam nikakav novac, iskljucivo samo % od buduceg profita. Prvi razlog je da ljudima smanjim pocetni trosak, a drugi da im stavim do znanja da ja racunam na to da ce oni zaradjivati, jer direktno od toga zavisi i moja zarada. Nisam ovde da nesto ljudiam uvalim i nestanem, a oni neka se snalaze. O mom utrosenom vremenu necu ni da pisem, jer sam neko ko izuzetno ceni svoje vreme i u tom smislu moja ponuda je vise nego povoljna, bukvalno na moju stetu. Ali meni je ovo i zadovoljstvo tako da sam mozda zbog toga prilicno fleksibilan.

Sto se skripte tice, objasni mi u cemu je poenta ? Da ljudima pokazes kako si posten i transparentan ?
Meni je bitno da ti ljudi koji su registrovani uploaderi budu zadovoljni zaradom. Kada su zadovoljni, njih se ne tice da li ima ja dajem 10% ili 80% bruto zarade. Bitno je da li je zarada u skladu za njihovim ocekivanjima ili nije. Mozda nisam dobro razumeo tvoje objanjenje, ali ja u praksi ne vidim poentu. Covek se registruje, uploaduje, i vidi zaradu, Ako mu je zarada bolja od konkurencije, koga briga da li on misli da je dobio 50% ili 25% realnih prihoda ? Molim te da mi ovo pojasnis, jer ja ne vidim poentu, sta se postize vise ili manje u prvoj ili drugoj postavci stvari.

Sto se skripte tice, ja sam radio i u zamfijevoj i u sibfosft (na kojoj radim i dalje) skripti i ako ima dovoljno traffica svaka je dobra, koliko god da si je preradio. To je opet svar ukusa. Ja sam emotivno vezan za zamfijevu jer mi je omogucila finansijsku slobodu, ali sibsoft je mnogo profesionalnija. To je opet moje misljenje. Mozda si je ti preradio na jos visem nivou od mene, ali opet se sve vrti oko traffica.

E sad za kraj ono sto mene zapravo najvise interesuje.
Kako da sa sto manje natrpanih reklama ostvariti sto veci prihod ?
Koliko shvatam, ti tu imas vise znanja pa bih voleo da podelis to sa nama.
Kazes da si vec pokusao jednom, evo sada ces ocigledno imati vecu paznju svih nas.
Znaci fokusiraj se na to da nam objasnis kako minimalizovati broj reklama, a ostvariti podjednako dobar profit ?!
Da li to zavisi direktno od toga kako je skripta programirana ? Nema mi logike, ali ok.

Da pojednoastavim pitanje.
Ako imas 10 000 unikatnih poseta na sibsoft i 10 000 unikatnih poseta na tvojoj preradjenoj zamfijevoj skripti, da li je zarada ista za isti broj reklama ? Ako nije, zasto nije ? Ne trazim da pises o detaljima modifikacije skripte, vec samo da pojasnis princip rada. Kako je moguce ostvariti vecu zaradu sa manje reklama, samo zato sto koristis modifikovanu skriptu.

Kao što sam ti rekao, potpuno poštujem tvoj post i odluku da naplaćuješ taj % zato što ulažeš svoje vrijeme u to da pomogneš nekome da zarađuje i podržavam te u tome.

Prerađeni Imgshot koji ću ponuditi u ovoj temi će zapravo biti:

  • image host sa html5/remote i sličnim upload metodama (ništa novo);
  • API accessom za svakog korisnika, pa ukoliko neko želi automatizaciju uploada/linkova, može dobiti lagano, čak i bez poznavanje API (Postman)
  • RTB (real-time bidding) panelom koji omogućuje da u datom pregledu od svih odabranih oglašivačkih kuća za reklame na istom bira onu koja najviše nudi za taj pojedini adspot, za tu pojedinu posjetu i prikaže je tom posjetiocu
  • shodno prethodnom, navedeni dashboard je takođe uvezan sa affiliate dashboardom, čime će omogućiti da svaku posjetu koja je plaćena po slici poveže za svakog korisnika u bazi i istu mu plati u smislu revshare-a (neće plaćati 1 unikatnu posjetu, 3 - 4 - 5 sa jedne ip adrese/jednog korisnika nego svaku posjetu koja je monetizovana, čak i ako je korisnik posjetio 65 puta različitih slika);
  • mod_cloudflare (vrlo jednostavno) koji za razliku od GeoIP i u ImgShot i u XImageHosting skriptama daje outdated podatke o posjeti (lokacija sa koje je posjećena)

Praktički pored image hosta, imaćeš zasebno “mini” oglačivačku kuću unutar samog hosta koju podešavaš po željenim parametrima.

Naravno uz sve ovo postoji ograničenje u tome koje oglašivačke kuće ćete koristit, jer ne daju sve pristup dovoljan da se isto automatizuje, ali opcija je široka.

Ja sam se trudio da ti na kraju poslednjeg posta postavim sto jednostavnije i konkretnije pitanje kako bi te svi ljudi razumeli.

A ti si dao takav odgovor koji verovatno razumem jedino ja. A ja ti svakako nisam ciljna grupa.

Ljudi koji ovo citaju nisu videli ni jednu ni drugu skriptu.

Citirao sam samog sebe, nadam se da mozes pojednostaviti odgovor.

I pojasnio sam ti:

  • nije, zato što standardna imgshot i XfileSharing skripta imaju opciju da postaviš tagove od oglašivačke kuće (jedne dvije tri) i da se u datom trenutku prikažu reklame samo od tih kuća (ili da radiš rotaciju oglašivačkih kuća i grabiš “tzv unikatne impresije” za svaku). Modifikovana skripta ima RTB (ukoliko si upoznat sa oglašivačkim kućama, real-time bidding) platformu, u koju možeš staviti XYZ oglašivačkih kuća (koje omogućavaju API) i navedena platforma će za datu posjetu pitati:
    “Koja od vas XYZ oglašivačkih kuća će mi dati najveći bid za traffic” i na osnovu dobijenog odgovora će prikazati samo reklame koje su plaćene najskuplje.

Kao što i sam znaš, ne plaćaju sve kuće isto za Indijski, Američki i Evropski traffic. I gore sam naveo, praktički umjesto standarnog affiliate image hosta, imaš mini oglašivačku kuću unutar njega. Ovaj RTB ti je princip rada skoro svih oglašivačkih kuća, samo što one imaju direktne oglašivače i onda sa njima vrše handshake i bidding pored i partnerskih kuća, dok image host će imati samo pristup putem tih partnerskih oglašivačkih kuća.