1and1.com Ne žele mi dopustiti da obnovim domene koje istječu za 7 dana

Ne mogu editirat post, to su valjda mjenjali na forumu, pa će morat bit drugi post.

Zainteresirala me tema pa sam išao dodatno istraživati. Domene ti i dalje imaju status “OK” prema ICANN-u, a status OK vrlo je jasan: “This is the standard status for a domain, meaning it has no pending operations or prohibitions.

Ono što sam također pročitao jest da ICANN svakom registru dozvoljava da sam kreira uvjete za produženja domene, ali kada ista istekne (to je onih 30 dana koje većina nudi, taj period može biti do 45 dana i to mogu regulirat od registra do registra). Oni ti sada zapravo trebaju omogućit čak i transfer domene. Probaj i na tu kartu igrat - pošalji im mail tipa otključajte mi domenu i pošaljite mi security key da napravim transfer. Možda ti pošalju?

Ne bi bilo loše da pogledaš mailove i vidiš što ti piše, do kada ti je dospiješe plaćanja. Samo platiš račun i tražiš da produže domenu? Pogledaj šta piše, pa ćeš bolje procjenit.

Svakako, svaki registar, uključujući i 1and1, mora se pridržavat UDRP-a. Baci poruku ICANN-u na bilo koji način, Facebook mi prvi pada na pamet, dođi do njihovog kontakta i nešto ćeš morat moć riješit. Nemoj čekat da domene isteknu.

EDIT: Baci poruku Kinezu, njegov mail sam jedino našo, možda te proslijedi nekome…

[email protected]

EDIT: Evo i kontakt forme

Eto, sretno :slight_smile: