Account Suspended

Srdačan pozdrav,od prije dva dana mi je stranica suspendovana,kada sam kontaktirao webmastera kaže da je sa moje stranice urađen napad na unicredit banku u njemačkoj i da je tom prilikom pričinjena velika šteta pomenutoj banci,odn da je virus ili šta već ubačen u kod ,sad ni kriv ni dužan ispaštam i ja kao vlasnik i moji članovi kojih ima oko tri hiljade,on mi savjetuje promjenu imena domene??mada ne vidim smisla svemu tome,interesuje me ko je u ovom slučaju ako se već i desio kriv,dali ja kao vlasnik ovog foruma odn sajta ili on kao hosting,pošto je on garantovao potpunu antivirusnu zaštitu citiram"uz maksimalnu zastitu i bezbjednost istih koristeći CISCO i Juniper tehnologije i kvalitetne AntiVirus sisteme Naš sistem je kriptovan 256 bit-nom zaštitom, sadrži SSL certifikate tako da su šanse od upada gotovo nemoguće, osim ako se upad vrši preko eksternih skripti i cms sistema. "Napominjem da sam prije mjesec dana umao jedan hackerski napad gdje je bio izmjenjen index.php Inače domena je resiveri.co.ba

Ako pod “webmasterom” podrazumijevaš firmu kod koje su hostane tvoje stranice, onda kontaktiraj odvjetnika.

Naime, ti imaš ugovor s tim hosterom, a - prema ovome što navodiš - on je jednostrano taj ugovor između vas prekršio, kao obrazloženje navodeći da si ti za nešto “kriv”. Iako hoster može skupiti dokaze, on ne može utvrđivati krivnju (možda uopće nisi ti kriv, netko netko petnaesti, to se utvđuje policijskom istragom i sudskim postupkom). No, hoster je našao da on (a) skupio sve relevantne dokaze i činjenice (ma kakve dokaze da je skupio), (b) da su ti dokazi valjani i © da si ti po tim dokazima kriv. Proglasivši te krivim, on je zapravo na sebe preuzeo ulogu policije, suda i vlasti. Stvarno, samo sud može utvrđivati krivnju. Nitko drugi.

Očekivana procedura bi bila da ta banka ili hoster prijavi kazneno djelo policiji (postoji li ta prijava? ovakvo kazneno djelo se mora prijaviti po zakonu čim se za njega sazna), da sud izda sudski nalog kojim se u svrhu spriječavanja daljne štete nalaže privremeno ukidanje spornih stranica (je li takav nalog itko zatražio od suda?), da hosteru bude uručen taj sudski nalog (je li hosteru uručen takav nalog, je li makar policija bila kod hostera? ako nije, kada će se dignuti suspenzija?) i da hoster onda postupi po nalogu suda ili evt. na zahtjev policije. Tako se štite interesi, ali i prava svih - i banke i hostera i tvoji (jer i ti želiš istragu ako je netko zloupotrijebio tvoje stranice).

Je li ti hoster makar vratio novac za onaj period od dokidanja domene do isteka plaćenog perioda? Je li ti omogućio pristup do tvojih podataka i do tvoje domene, tako da se možeš preseliti kod drugog hostera, ako to poželiš?

Pažljivo i s razumijevanjem pročitaj cijelu diskusiju u ovoj temi:

http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=15039

Ipak - sasvim sigurno ovdje postoje zakonske okolnosti koje ja ne vidim! Samo odvjetnik ti može dati pravu i valjanu interpetaciju zakona!

serveri ovoga hostera se nalaze u njemačkoj,i u tel razgovoru mi je rekao da je po “njihovom” nalogu morao da suspenduje moju stranicu dok se ne vidi kako dalje,jer se njemu prijeti “gašenjem svih mašina” i "stavljanjem na crnu listu"
ovo je šturi razgovor između hostera odn onoga od koga sam ja zakupio web prostor i mene preko msn-a

hoster       casper		nije dobro
hoster       casper		ovaj je preko resiveri ba sajta napadao neku banku u 
njemačkoj
hoster		 casper		problem je što je banka napadnuta
hoster       casper		mislim unicredit njemačka
hoster       casper		berlin
hoster       casper		mnogo para ukradeno
casper       hoster		ih baš sa resiveri foruma
hoster       casper		sad su ušli u server i otkrivaju ..
hoster       casper		[color="Red"]ne znam vjeruj mi evo moj provajder u datacentru
 mi pravi probleme objašnjavao 10 minuta[/color]
casper       hoster		valjda ima ip adresa odakle je
hoster       casper		ne
hoster       casper		[color="Red"]zato je išao preko nas[/color] 

Kada sam imao taj hackerski napad kontaktirao sam ga i on mi je savjetovao samo promjenu passworda za ulazak u cpanel,i kao da nema većih posljedica po stranicu,jer sam backupom vratio sve podatke.
Uopšte nisam dobio mail sa upozorenjem,niti bilo kakvo drugo objašnjenje da će moja stranica biti suspendovana,jednostavno je isključena u pola bijela dana,na istom mjestu sam imao i prijateljev sajt koji je takođe sad suspendovan,čovjek ni kriv ni dužan trpi posljedice

Pazi, sada mi možemu ući u tehnička pitanja oko toga što znači “ušao je u banku preko resiveri.ba”, kada je “resiver.ba” samo naziv domene. Oni su koristili njihovo računalo, itd. Ali to bi bilo sporedno. Sve se svodi na tvoja prava.

Uglavnom, RAČUNALO je zatvoreno. Tko tebi priječi da zakupiš hosting negdje drugdje, preneseš podatke i domenu i nastaviš s radom?

Pa je glavno pitanje, imaš li ti mogućnost doći do potrebnih podataka i jesu li tvoja PRAVA pregažena? Obavlja li se sve u skladu s pravnom procedurom?

Ako ne možeš niti do svojih podataka/domene, onda ti objektivno može samo odvjetnik sagledati stvar i pomoći ti da postaneš stranka u tom postupku, da dođeš do bitnih činjenica, da saznaš svoja prava.