Acer izostavlja slova

Kupio sam nedavno Acer laptop, radi se o modelu Aspire 5749Z. Laptop prilikom tipkanja povremeno izostavi slovo kao da ga nisam ni pritisnio. Čini mi se da nema nekog pravila koje slovo i kada izostavi (mada imam osjećaj da se najčešće radi o U,I,O…), mada se ne događa samo sa tim slovima.

Kada slovo stisnem ponovo, ono naravno radi sasvim normalno, samo prilikom tipkanja ih zna izostaviti. Čini mi se da problem nije hardverske prirode, jer slovo ili bi štekalo ili ne. Malo sam googlao o ovom problemu i spominjao se nekakav keyboard lag koji se rijesavao nadogradnjom biosa. Pokušao sam i to ali nije pomoglo.

Jel imao tko sličnih problema, i jel postoji neko riješenje za to. Izbjegavam nositi na servis jer znam da ću popravak čekati preko mjesec dana (budući da ga moraju slati za Zagreb), a laptop mi je potreban zbog posla.

Napominjem laptop je potpuno čist od bilo kakvih virusa, keylogera i ostalog smeća koje bi moglo uzrokovati ovakav problem.

Eto, ako se tko susreo sa sličnim problemom i ima riješenje biti ću zahvalan :smiley:

Najbolje bi ti bilo da skineš live distru linuxa i probaš dal u njemu imaš isti problem. Tako ćeš saznati da li je problem u software-u.

Da nije šta zapelo ispod tipki :smiley: Neke mrvice i tako to, pa onda ne reagira. Meni se znalo dogoditi na Aceru

Prištekaj normalnu tipkovnicu, pa vidi hoće li i na njoj biti isti problem.

Pokušao sam sa Ubuntu distrom, i ista stvar se i dalje događa. U biti Ubuntu mi je bio prvi izbor za OS, ali sam mislio da je u njemu problem pa sam se zato i prebacio na win.

Nop, nema ništa ispod tipki, u biti ovo se događa od dana kada sam ga donio iz trgovine (nekih dva tjedna), u početku nisam puno ni obraćao pažnju na to, mislio sam da je možda u meni stvar, ono treba vremena za priviknuti se na tipkovnicu pa da ja možda promašim slovo. (do sada sam koristio lenovo laptop kod kojeg je osjecaj kod tipkanja bio potpuno drugaciji)

Danas ću i to pokušati da provjerim jel stvarno tipkovnica ima neki kvar.

Hvala svima na odgovorima, sada mi je samo zao sto ga nisam odnio na servis u onih 7 dana kad sam imao pravo da ga odmah zamjene. Sada me užasava pomisao da kada ga pošaljem na servis da ću čekati u najboljem slučaju mjesec dana.

tastautura se na Laptopu obicno drzi sa 1-2 sarafa i jednim stekerom. U principu nikakav problem promjenit. cak i mi ovdje u firmi kad imamo slican problem kod laptopa u garanciji mjenajamo tipkovnice sami. Dio dobijemo od servisera u garanciji, a sarafimo sami…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja