Ad afy11 razlog za brigu ili ne?

Stavio sam temu u AdSense jer samo to i koristim na svojim site-ovima. Ipak, malo promatram i vidim da mi za vrijeme učitavanja svaki put pokaže i ovaj ad.afy11 , a kada sam počeo Google-ati prvi rezultati ukazuju na neki mogući Malware.

Pitanje; dali ste primijetili na vašim web stranicama da se učitava i ovaj sporni ad.afy11 točka NET? Dali je to normalno, ili ima razloga za brigu?

Pogledao sam i neke druge web stranice, pa i kod njih pokazuje. Opet, to ne znači da problem ne postoji, nego da je možda i do mog PC-a ili browsera… Kakva je situacija kod drugih webmajstora?
adafy

Dragi Komentar, bojim se da je to malware. :frowning:
Vidiš li taj ad.afy11 i u sourceu web stranice? Meni tog nema.

Ipak to nema veze s AdSenseom, premjestio sam temu u stručni dio. :blush: :o:

1 Like

može biti da je do tvog PCa ili browsera … može biti da je neko to uvalio preko nekog plugina ili teme na tvoj sajt … može biti da je to sa neke ad mreže čije reklame držiš na sajtu … može biti svašta, uglavnom pogledaj source code

1 Like

Ok. Javim rezultate…

Kod mene takodjer ima to, dok u source ga ne nalazim.

idite desno click, inspect element >> sources

tu bi trebalo da budu svi urlovi koji se pokreću na vašem sajtu

Tako sam i gledao, nema ga…ali kod mene i nije prisutan uvijek, primjetio sam ga kad sam ovo vidio, kasnije an refres nisam vidio.

koje mreže imaš na sajtu, koje sve reklame?

Samo Adsense…

Izgleda da radi preko AdSense mreže.

Vidim ga i na drugim sajtovima. Pokušao sam drugi PC (Linux mint) sa chromium I Firefox i opet se pojavi. Dakle nije PC u pitanju.

Vidio sam ga na WP i na drugim opensource CMS pa ne sumnjam na plugin.

Source ne pokazuje taj dio nigdje.

Jesi pregledao u adsense tamo u listi oglasa, i ja mislim da je nesto preko adsense, cim mi drugi refresh nije prikazivalo.

Update:

još bez konkretnih zaključaka, ALI;
vidim da nije do mog PC-a (probao sam sa više lokacija, i različitim browserima)
nije WordPress only problem, jer sam vidio da se isto događa na drugim CMS stranicama
Source kod ne pokazuje nikakve tragove povezane sa problematičnom mrežom

MISLIM: da je riječ o nekoj oglasnoj mreži koja radi putem AdSense ALI na neki način da se mora povezati sa svojim serverom izvan AdWords okvira. Nešto protivno Google pravilima pretpostavljam, ali ne mogu da skužim koja je mreža u pitanju…

hmm navodno može biti u popup reklamama … da nemaš neku ekstenziju u browseru?

Nemam, barem ne na svim browserima. Samo na jednom PC-u u Chrome imam Tag assistant (By Google) i SEOquake koji je isključen već godinu dana…