AD WORDS PLAÆANJE više kampanja

Imam otvoren obrt za izradu web stranica i marketing. S obzirom da sam nov u ovom poslu otvorio sam ad words račun i trenutno oglašavam jednu firmu. Račun plaćam preko svoje privatne american kartice. Kada platim amex sa svog privatnog računa onda prebacim novac sa poslovnog i čuvam odrezak od americane. Tako me je uputio knjigovođa.
Sada bi trebao otvoriti i drugu kampanju za drugu firmu. Zanima me da li će mi se na računu prikazivati dvije kampanje i odvojena cijena ili će doći jedan račun na american za obije kampanje. Ja mislim da će mi biti jedan račun za više kampanja što mi ne odogovara s obzirom da ne mogu točno voditi evidenciju plaćanja računa za usluge vođenja kampanja.
Da li ima netko iskustava kako odvojiti račune u ad words kampanjama.
Znam da bi bilo rješenje otvoriti drugi account ali to nije preporučljivo. ne mogu otvoriti novi account za svaku novu kampanju.

Ima li netko rješenje ili dobar savjet.

Ovako,

  1. Obavezno natjeraj klijente da sami placaju svoej AdWords racune a ne placat to sa svojom kreditnom jerbo ces imat problema ak budes imo puno klijenata a neki pocnu kasniti sa placanjem :wink:

  2. treba ti ovakav account, sve ce ti bit jasno, samo prati instrukcije :smiley:
    http://www.google.com/adwords/MyClientCenter

Tvoj bi prijedlog bio da svakome izradim račun i da si sam uplaćuje cijenu oglašavanja na njihovu karticu, a ja da izdajem račun za pruženu uslugu.
To mi ne izgleda baš profesionalno jel većina firmi ne zna ništa o plaćanju putem interneta niti bi se s time zamarali. NJima je bitno da dobiju gotovu uslugu. Np. firma kojoj radim nema americen niti kreditnu karticu, a uredno mi plate na izdani račun. Treba samo zatražiti plaćanje u naprijed ako ne plate ugasim račun. Račun vodim mjesec za mjesec.
Zanima me samo da li će mi dolaziti jedan račun za više kampanja ili će svaka biti zasebno na american kartici.

Roland,

Kako ti je to isplativo? :S

Ti uplatis svojom karticom njihovo oglasavanje, oni ti uplate te novce na firmu? Sto im nabijes na to +PDV ili? U svakom slucaju, isplativije bi im bilo da si sami plate to a tebi da uplate samo tvoje usluge.

BTW. Dao sam ti link za otvaranje AdWords accounta koji sluzi za vodenje vise accountova odjednom odnosno upravljanje klijentima i njihovim accountovima.

Na primjer. Usluge oglašavanja 1000 kuna, moja usluga 500 kuna. Izdam račun na 1500 kuna. to je primitak, a izdatak mi je 1000 kuna koji prikažem u poslovnim knjigama. Znači zarada je 500 kuna. Pošto imam otvoren obrt i nisam u sustavu PDV-a na kraju godine platim poreze na ukupnu zaradu.

Cool, thanks za objasnjenje :slight_smile:

I dalje, mi klijentima pustimo da sami placaju svoje AdWords racune, puno je jednostavnije + manje rizika.

Slažem se sa tobom, ali postoje domišljati klijenti koji mogu skužiti da si sami plaćaju oglase a tebe otkantaju i ne trebaju više tvoje usluge, a imaju pristup svome računu jedino da im se ne da pristup računu a sumnjam da bi na to pristali ako će dati podatke od svoje kartice.
neznam da li se ti s time baviš i kakva su tvoja iskustva.

Samo ako može još jedno pojašnjenje, ako otvorim i drugu kampanju za drugu firmu da li će mi dolaziti jedan račun za sve kampanje ili će to biti odvojeno za svaku kampanju na izvješću od kartice. ako imaš iskustva sa time

[quote=“Roland”]Slažem se sa tobom, ali postoje domišljati klijenti koji mogu skužiti da si sami plaćaju oglase a tebe otkantaju i ne trebaju više tvoje usluge, a imaju pristup svome računu jedino da im se ne da pristup računu a sumnjam da bi na to pristali ako će dati podatke od svoje kartice.
neznam da li se ti s time baviš i kakva su tvoja iskustva.[/quote]

Ako te klijent ne treba, zašto bi te placao, naravno da u tom slucaju i treba otici. Ideja je da te placa za usluge posto mu donosis neku korist :wink:

EDIT: Sto se tice vise racuna: Mislim da cak ni ne mozes imat vise racuna sa istom karticom, ako i mozes, to nije u redu sa Googleovim TOS-om.

Budes li imao vise google racuna sa istom karticom, to ce ti funkcionirati neko vrijeme, a onda ce te google izbaciti. Oni povremeno naprave algoritamsko baniranje klijenata. Nakon toga ti posalju mail da si izbacen i da im ne pises nikakve poruke jer odgovor neces dobiti. I doista, ti pises liga pises, a oni te ne fermaju 2%.

Nakon toga mozes otvoriti novi adwords racun sa novom karticom na tudje ime, promjeniti IP adresu web servera, promjeniti domenu, mozda i kompjuter jer navodno ti i mac adresu blacklistaju…

Americki webmasteri imaju poslovicu: “Don’t fucking around with big G”.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja