Ad words proračun za web dizajn

Napravio sam kampanju za svoj obrt izradu web stranica na google ad words-u. stavio sam dnevni proračun 4 eura. Međutim nema me nigdje na tražilici. Provjerim status imam 7 klikova po danu sukladno mom proračunu. Mislim da je to užasno malo. Što je najgore proraču mi se odmah potroši. Vodim još jednu kampanju za soboslikarski obrt, proračun je isto 4 eura i oni imaju cca 60 klikova dnevno. Njegova je prosječna cijena po kliku 0,08 Eura, a moja 0,80 eura. da li veća cijena klika ima veze sa vrstom djelatnosti ili će se s vremenom smanjiti moja cijena prosječnog klika pa će biti moguće više pojavljivanja i više posjeta, jel sam primjetio da se s vremenom prosječna cijena klika smanjuje dok se ne stabilizira na nekoj cifri.
Da li ima netko iskustva sa proračunom za usluge web dizajna na google ad wordsu, i koliko bi trebao novca platiti dnevno da se pojavljujem dosta često i da imam oko 50 klikova dnevno.

Cijena klika je direktno uzrokovana bidom i QS-om (quality score) te je na bazi keyworda. To znaci da sto vise konkurencije imas, veca je vjerojatnost da ce biti potrebno postaviti veci bid kako bi dobio klikove sa određenog keyworda.

Izgleda da nemam onda šanse da se oglašavam na adwords način. Previše je velikih firmi koje su stalno prve kod oglašavanja. Koliki bi onda morao imati proračun 5000 kuna mjesečno. I ovo mi je previše, pustit ću ovaj mjesec pa ću vidjeti. MOžda se smanji cijena klika.
Vidim da si iz osijeka, i ja sam rodom iz osijeka, petrijevaca. pozdravi mi slavoniju.

Roland,

Stvar je ROI-a, ne cijene. Gledaj na to kao ulaganje. Izracunaj si koliki ti je profit od prosjecnog posla, izracunaj si conversion rate iz adwords klika u inquiry te krajnji conversion rate inquirya u posao i vidit ces koliko si mozes priustiti cijenu klika. Dok god zaradujes vise nego sto trosis, nije vazno ako je cijena klika visoka ili mjesecni budžet ogroman :wink:

[quote=“w00t”]Roland,

Stvar je ROI-a, ne cijene. Gledaj na to kao ulaganje. Izracunaj si koliki ti je profit od prosjecnog posla, izracunaj si conversion rate iz adwords klika u inquiry te krajnji conversion rate inquirya u posao i vidit ces koliko si mozes priustiti cijenu klika. Dok god zaradujes vise nego sto trosis, nije vazno ako je cijena klika visoka ili mjesecni budžet ogroman ;)[/quote]
E sad si ga zabrazdio…
Čovjek misli da mu je i sadašnjih 4 eura dnevno previše, a ti bi da gleda… pa da si izačuna… pa da si opet izračuna… pa da si inquirya… te da si vidi…
Za toliki budžet mislim da postoji jednostavnija metoda, jedna od njih je opitavanje. 0,80 eura je za male budžete definitivno pre-previše.

Radim sam u obrtu, a zarada je mala, teško je naći posla, da samo živim od ovog ne bi mogao živjeti, odmah bi zatvorio obrt. Ne mogu si priuštiti 1500 kuna mjesečno troškova na marketing ako ne nađeš posao, onda si u banani, a danas klinci prave web stranice za 500 kuna.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja