AdBlocker i Google Chrome promene

Jel ste primetili danas neke promene u vezi sa Adblockerom? Ja sam koristio dugo vec AdBlocker samo za youtube iz Chrome-a. I danas je morao on da se iskljuci da bi se pristupilo mnogim sadrzajima od google-a. Video sam i da se dok je on ukljucen nisu prikazivale ni Adsense reklame. Deluje mi da ce to dosta uticati sad narednih dana jer se mnogima nece prikazivati reklame kojima do sada jesu. Takodje, kada vecina mozda bude iskljucila zbog google forsiranja mozda ce tada poceti da se prikazuju i onima koji su do sada drzali iskljuceno zbog nekog od plugina. To sve naravno ko koristi Chrome. Jel primetio jos neko promene oko toga?

To bi bio odličan potez za Google, iskoristio bi YouTube za globalnu primjenu prikaza Adsensa, da ne govorim za Adsense korisnike. Ali ne mogu reći da sam primjetio isto sa regularnim Adblockerom, pojavljuju se doduše reklame koje se moraju odvrtiti prije videa koji želiš gledati. Ako to i zaživi, biti će primjenjivo na sve browsere. Pomalo čudi da Google već nije primjenio isto.

1 Like

Da, izgleda se ide ka tome, Chrome je to vec odradio, nisam nesto experimentisao ali vidim da sam morao da ga iskljucim da bih koristio sve usluge normalno. To kada legne na svoje bice izgleda dobro za adsense korisnike i one koji rade sa youtube videima.

Odlicno, drago mi je zbog ovog.

1 Like