Adiatica.net gasi affiliate program

Adriatica.net je neki dan poslala “affiliate partnerima” slijedeci mail:

Dear partners,
We would like to announce that Adriatica.net Group is going under technical infrastructure development, in order to offer better technological solutions for collaboration in a relatively short time.
Meanwhile, with the date of 15.9.2012. we will extinguish the existing affiliate program.
Consequently, please do the calculation for commissions earned in this year and send us your invoice no later than 31.10.2012.
Thank you in advance for your understanding.
For any additional questions we remain at your disposal.
Kind regards,
Adriatica.net affiliate team

Drago mi je da su napokon i zvanicno pokopali njihov affiliate jer se njihov affiliate ugasio jos 2010-e kada su partnerima poceli djeliti prezle tj prijavljivati minimalne “prodaje” do maximalno 300-400 eura.
Zelim reci, preusmjerite im korisnika, korisnik iznajmi sobu u hotelu 5* na tjedan dva ili jahtu ili svijetionik… u vrijednosti od tisucu-dvije eura a adriatica.net, u siromasnom, nazovimo to “control panelu” affiliate partnera, prijave “prodaju” od, npr, 240 eura od kojih affiliate partner uzima od 3 do 7%…znaci 7,2 do 16,8 eura.
Do te 2010-e sam imao: 2000-sedme ljeto oko 300 posjeta dnevno, 2000-osme oko 350, 2000-devete 450 posjeta dnevno i uzimao relativno dobre provizije sa 40-60 “prodaja” mjesecno.
2010-e sa soma posjeta dnevno i 2011 sa 2 soma posjeta dnevno samo su prikazivali preusmjerene klikove. “Inquires”, “accepted inquires”, “confirmed but not paid for inquires” i na kraju “total number of paid for reservations” vise nitko nije pratio niti im je bilo u interesu.
Upali su u probleme s novcima, pa su ih affiliate-i, bar “mrvicu”, vadili iz dreka.
Ove godine…sa jos vise posjeta webu, katastrofa, smanjim broj linkova jer vidim da nema smisla ali se nadam da ce biti bar koja “papalina”…ali drek…ignorirali su sve.
Pa, kada sam skinuo s weba 90% njihovih linkova…opa!!!..4 prodaje u 2 dana!!!
Jasno…od 35 do 200 eura “prodaja”, u tih par dana, su me “pocastili” ukupnim postotkom od nekih 20 eura:klanjamse
Cim, s druge strane, s ostalim affiliate-ima iz godine u godinu biljezim porast provizija za letove u Hrvatsku sa Spanairom (ok, njih vise nema…ali su platili), letovi vuelingom, hidrogliserima venezialinesa iz Venecije u Istru, rent-a-car-om spanjolskog sixta, jadrolinija duzobalnim plovidbama, google adwordsima…pa na kraju ispada da ljudi stizu u hrvatsku avionom, iznajme auto, plove, ali ne spavaju nigdje ili na plazi gratis!!!
Lo-pi-ne!
Ah, sa adriatic.hr i uniline-om…ista stvar…
Pozdrav

A ista situacija u gambling industriji.
Zlatno doba affiliate gambilinga je mislim prošlo.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja