Adsense blokiranje neželjenih oglasa

Tek sam krenuo s adsensom, pošto imam ozbiljan blog ne bih želio neke debilne reklame poput tarota, bioenergičara, prodavača magle, kredita ili što li ja znam već, zanima me kako točno funckcionira profiliranje koji će se oglasi pojaviti.

Vidio sam u postavkama da se dodaju URLovi od kojih se ne želi primati oglasi, osjetljive teme i oglasne mreže.
Iako sam dodao URL koji ne želim, opet reklama s toga url mi je prisutna.

Postoji li neki efikasniji način za blokadu konkurenata i neželjeni urlova?

Internet nudi vrlo malo objašnjena.

Hvala unaprijed.

Ne vidim smisao u blokiranju oglasa. Google servira naplačenije i narelevantnije oglase za tvoj sajt i to je meni besmislica. Jedino mi ima smisla blokirati konkurenciju.

Mislim da smisao blokiranja oglasa nije bilo pitanje, pitanje je kako to bolje izvestit. :slight_smile:
Ako ja vodim blog koji se bavi ateizmom, ne bih želio da mi religijske knjige se serviraju u oglasima jer se možda na mom blogu spominje religija više nego na stranicama Glasa koncila. Ima li to smisla?

A što ako nema hrvatskih oglašivača koji se bave ateizmom? Google je to odradio najbolje što je moguće, budeš li prčkao možeš si samo smanjiti klik.

Nije istina da si možeš samo smanjiti klik, ako nema oglasa za određeni keyword, google lupa različite oglase koji mogu biti i bolje plaćeni. Znalo je biti slučajeva kada sam blokirao njuškalo, ili neke druge oglašivače da su se digli prihodi, za više od 30%.

Oni zakupljuju sve po redu, a kako nemaju konkurenciju za keyworde jeftino i dobiju klik…

Kažem, ni klikovi ni zarada mi nisu toliko bitni. Zarade će biti čisto da kraju mjeseca mogu platiti račune, ali svejedno volio bih profiliranije oglase na siteu, pa ako netko zna kako to što bolje napraviti…

Moj princip je da bacim pogled s vremena na vrijeme na oglase koji se serviraju na stranici i ako vidim neku nebulozu, laganini blokam url.
U zadnjih nekoliko godina se našlo tu svakakvih webova.

Nakon što blokiraš URL (pazi na utvrđivanje URL-a reklame) treba 10-15 minuta ili nešto dulje da se reklame i blokiraju.

P.S. Susjed zna što priča :wink: