Adsense CPC , pocetak godine

Pozdrav svima na forumu , prije svega da vam pozelim mnogo uspjeha u 2017 godini.

Mozda sam paranoican ali CPC je nakon 1.1 totalno spao tako da se i zarada na adsenseu smanjila nekoliko puta :slight_smile: Zanimaju me iskustva kolega koji su prolazili kroz sve ovo je li svaki januar ovakav i koliko se dugo mucite dok se CPC ne vrati na normalu ? Ima li neki lijek za ovo ili je vrijeme najbolji doktor za to ?

Siguran sam da vas ima dosta kojima je adsense primaran izvor zarade , pa cu vas pitati kako vi prezivljavate ovaj januar ?

Da li da forsirate sebe i stranice kako bi zaradili onoliko koliko inace mjesecno zaradjujete ili odmarate ? :slight_smile:

Hvala

Racunaj na takav cpc do cca pocetka cetvrtog mjeseca.

CPC je vrijednost na koju ti direktno ne mozes da utjeces.
Ti kao web master gonjas sto vece brojke na google analytics + eventualno da slozis dobar CTR .

To svakako radim :slight_smile: A i za CPC znam da ne mogu da utjecem , ono sto me zanima je koliko dugo traje ta ā€œjanuarska krizaā€ ( da je tako nazovem ) , svjestan sam da su se oglasivaci istrosili pred praznike i novu godinu ali kako @drmrgood rece do pocetka cetvrtog mjeseca je dug vremenski period :slight_smile:

To opet ovisi o niche i jos mnogo faktora. Odakle je publika, kakve oglase imas na stranici islā€¦ Opet, tesko da utjeces na to.
Sigurno ce neke stranice o zimovanju sada proraditi, dok ce ove za ljetnu sezonu poceti da rade sredinom petog mjeseca. Ono, mozemo sada pogadati svasta a nista konkretno reci.

Sve kaj sad radis je ukalkuliras ovo u plan za slijedecih 12 mj :slight_smile:
Simple bro. Siguran sam da si cuo ko i svi da pada para s neba u ā€œinternet posluā€ ali ne bas.
Pada iz B2B izvora a oni su u odmorima, skijanjima, i svemu sto veze nema s feedanjem revenue-a malim publisherima poput velike vecine nas, tako da je situacija kakva je.

Skozerman, Izdrzi! Kako bi rekli u RH :wink:

P.S. mada nemoj nis racunat kak kazu jer neznamo koja si ti nisa a koja je ovaj kaj to prica. Nego radi dalje svoj posao. Mozda ti imas stranicu s ljubavnim dildosima koji ce ici u veljaci a on s uskrsnim pa je vec razlicito. Simple.

1 Like

Ne znam kakvo je stanje kod vas ostali ali ova dva sajta Å”to imam, oba su za balkansko područje ali mi idu u korist dijasporci koji me prate iz amerike, njemačke, austrije itd (u većem broju)ā€¦i kada oni dođu kući ovako za praznike ili neki čak uzmu godiÅ”nji meni pada zarada jer znamo svi koliko koÅ”taju klikovi sa balkana a i naravno oglaÅ”ivači se istroÅ”e pred praznike, svake godine je takoā€¦Samo ne bi se složio s ovim da ponovo kreće normalno od 4-5 mjeseca, meni već od februara se vraća u normalu tj. kad se dijaspora vrati nazadā€¦eto, napisa ja ovoga ko roman xD

1 Like