Adsense dodavanje novih sajtova

Zna li tko kad se jednom dobije approved na jedan sajt, da li je jos uvijek moguce dodavat adsense kod na druge sajtove kao sto je bilo moguce nekoc ili se svaki novi dodani sajt mora ponovno provjeravati od strane googla da li je prigodan za adsense?

Bok, svaki site se pregledava…

na raznim forumima na eng jeziku se dobivaju oprecne poruke, mnogi tvrde da je moguce kad jednom approvas acc na jednom sajtu da se tada moze isti kod stavljati i na druge sajtove, samo ih treba dodati na sites lisu u adsense racunu, pa ne znam sto je istina
trenutacno cekam da mi se odobri prvi sajt…

Pa sto onda ovdje pitas. Covjek ti iznad fino odgovorio, to sto ti pises je moglo prije. Vise ne moze

Za svaki novi ćeš čekati

smiri zivce, pitam jer postoje oprecne informacije

To je do prije 2godine moglo vise ne moze

1 Like

Danas je rizik kupiti site i na kojem sljaka adsense jer kad ti postavis svoj code, postoji mogucnost da ti ga ne odobre iz nekog razloga…

1 Like

Meni se tako desilo, kupio site koji vec imao adsense i ja kada postavio, rekli da nije podrzan jezik, sve menjao mucio se slao zahteve i nista, apsolutno nista nije pomoglo!

Od sada kada kupujem site prvo ga probam sa mojom adsensom, pa ako odobre kupujem!

Jer drugacije ne moze! :joy:

1 Like

Lijepo si ga sredio :wink:

Hah pa jesam, ali sta vredi kad nece pa nece, a i poseta je bas bas narasla!

Vidim da nema AdSense, ali zar nema neka druga opcija?

Drago mi je da posjeta raste. Vidi možda prodati baner prostor, ili dogovoriti link na dulji period …

Pa jesi probao ono sto sam ti rekao, pobrisati sve postove stavit nove nevezano za niche i kad prodje adsense te sad vratit.

koliko vidim google bot-ovi mogu detektirati kopirani sadrzaj, a takodjer i sadrzaj koji nema smisla te ga oznace kao gibberish content
sto znaci da za dobiti adsense odobrenje treba imati gomilu sadrzaja koji nikad prije nije objavljen na internetu i koji ima smisla…
ne znam samo da li provjeravanju nakon odobrenja da vide jesi li promjenio sadrzaj na racun kojeg si dobio odobrenje…

Pa generalo nebi trebalo biti da ce provjeravati. Uglavnom to da ne smije kopirani, nego lupam ubaci novih 40-50 calanka samo da prodje adsense, onda ove vrati radi posjeta. A nove moze i ostavit.

Ja bih pokusao tako, nema sta izgubit kad ga vec nema.

I meni ne desilo isto. Imao sam AdSense na sajtu nekoliko godina i onda odjednom nestali oglasi s objašnjenjem da je na sajtu nepodržan (bosanski) jezik, o ono sve na hrvatskom. Također sam pisao o tome na forumu. Odlučio sam ga pustiti da se ‘kiseli’ neko vrijeme. Od tada je prošlo sigurno više od šest mjeseci. Točno sam i zaboravio na njega. Sinoć otvorim ovu temu i vidim da je problem i kod drugih članova foruma kao i kod mene prisutan i dalje. Odlučim ubaciti još jedan post jer 6 mjeseci nisam apsolutno ništa radio na njemu. Nakon toga AdSensu ponovo pošaljem zahtjev za pregled. Iskreno nisam imao neka velika očekivanja ali kopkalo me pa sam morao probati. Evo sad me dočeka ugodno iznenađenje. Znači, nakon samo nekoliko sati u AdSense računu pod karticom Web-lokacije za sajt stoji da je “Spreman za prikazivanje oglasa” i da je potrebno neko vrijeme da se počnu prikazivati oglasi.


Nakon što sam ga već otpisao ovo je dobar obrat situacije. Sve što sam uradio je: ažurirao verziju PHP-a na predzadnju (makar mislim da to nema nikakve veze sa odobrenjem AdSensa) i ubacio jedan novi post.

Znači kolega @liberty čuda se ipak događaju - ne odustaj!

2 Likeova

Ima druga opcija, postavio luponmedia, ali bio sam zadovoljan prvih 20 dana sve bilo super, a sada uzas od njih!

Moracu tako da probam nego mi se sve nesto neda da to uradim

Nisam ja odustao, ostavio sam da se, kiseli, neko vreme hahahaha kako ti rece pa cu da probam kasnije i valjda uspe!