Adsense + Linkeri

Pozdrav,

imam jedno pitanje vezano za Google Adsense oglase i prikaz oglasa (slika) sa Linkeri.com. Jedan mi je kolega rekao da Google dosta smanji cijenu po kliku ukoliko nađe takav kod na sajtu jer zapravo misli da su to drugi oglasi, što zapravo i jesu samo što se ne plaća u $ nego u klikovima prema vašem sajtu. Pa me zanima jeli ovo istina ili nije?

Ovo mi je prvi glas bas me zanima ako netko zna

Ako ti ne smanje zbog toga onda sigurno neće dobro utjecati to što ti se smanjuje vrijeme provedeno na sajtu i time bunuce rate radi linkera!

Što se tiče tog problema, to znam, posjeta sa linkera su oko 80% bounce rate-a i s time se i smanji vrijeme provedeno na sajtu…

No ono što me zanimalo je da li postavljanje linkera na sajt utječe na cijenu klika?

Mislim da ti sam google može odgovoriti na to. Mislim da je lako moguće.

Cisto sumnjam jer to bi bilo protiv TOS google-a. Mislim da google uvijek isplacuje isti postotak od klikova bez obzira imali vi druge reklame na sajtu ili ne.

Jeste li znali da postoji i hrvatski sistem slican linkerima?

http://www.clanci.com/webmaster/signup/1/

Ti vidi zaradis li vise uz tu eventualnu manju cijenu klika jer imas dosta vise posjetitelja. Na eng stranicama se vecinom koriste 2leep, mgid.com, zaparena i puno drugih, a sve stranice sa takvim widgetima imaju adsense.

gluposti, ne smanji se sigurno.

Pitam samo, jer su mi neki webmasteri rekli taku stvar, što može biti istina i ne mora… Ja sam primjetio pad cijene klika i to dosta… Ali imam i više posjeta i prikazuje 3 oglasa na stranici a ne 2 ko prije, pa je možda to u igri?

[quote=""]Jeste li znali da postoji i hrvatski sistem slican linkerima?

http://www.clanci.com/webmaster/signup/1/
[/quote]

Baš danas bio nalezio na to… Jel valja to šta, jel se isplati? Linkeri su dosta dugo na netu, ne znam koliko je ovaj sajt?

[quote=“Crazy Man”]Pitam samo, jer su mi neki webmasteri rekli taku stvar, što može biti istina i ne mora… Ja sam primjetio pad cijene klika i to dosta… Ali imam i više posjeta i prikazuje 3 oglasa na stranici a ne 2 ko prije, pa je možda to u igri?

Baš danas bio nalezio na to… Jel valja to šta, jel se isplati? Linkeri su dosta dugo na netu, ne znam koliko je ovaj sajt?[/quote]

Ja ih imam na svojim HR sajtovima i bounce rate je dosta bolja nego na linkerima, tako da mislim da salju kvalitetnije posjete koji ponekad i kliknu na oglase :o

Evo malo sam istestirao sve ovo - maknio Linkeri.com sa sajta… i nekako mi se čini da je ovo istina… Posta je ostala ista kao prije, klikova je više, kao što je i cijena klika viša… Al to je sve na bazi 2-3 dana sa Linker.com i 2-3 dana bez njih, tako da može biti i neka pogreška…

Mozda indirektno utjece, radi bounca i slicnog. CTR povecava ili smanjuje cijenu klika ako ne grijesim?!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja