Adsense ne prikazuje reklame na sajtu

Pozdrav drustvo :slight_smile:
Koristim adsense vec 4 godine ( ne konstantno ) i racun je davno odobren , imao sam vec i dosta isplata na isti. Problem je : adsense ne prikazuje reklame , i umjesto toga vidim samo blank space , kada ukljucim “ad overlays” opciju na prosirenju za chrome mogu da vidim oznaceno mjesto gdje bi reklama trebala da bude.
Dosta sam trazio po internetu i nemam bas neku ideju kako bih rijesio problem , pokusao sam na razne nacine: staviti novi kod , iskljucisti sve plugine ( koristim WP ) , pogledati sa drugih uredjaja ali nista od toga nije radilo.

Ima li neko ideju sta bi moglo da bude ?

Jesi li dirao postotak na ovom saldo oglasa? Ne prikaze u svakom prostoru gdje bi trebao, nekada dvije po pagu nekada sve, a nekada jednu samo.
Jer se i meni desava od kako sam promijenio na 70%

Mozda je do theme ? ili do domene banovan website tj domena , pogledaj malo mejlove…

Može biti sto stvari, pogotovo kad ne znamo detalje.
Nego, reci kako ide Youtube kaijera? :slight_smile:

:o:

@c3po sa YT nisam jos ni pokusavao niti povezivao sa adsenseom.
@Zdenga pokusavao sam i sa drugim temama ali bez rezultata , mailove sam sve naravno pogledao i nista nije stiglo od googlea.
@limenka2017 pokusavao sam i to , 100% je jos uvijek na slideru.

Usput , ne ucitava ni preglede stranice na adsenseu …

eh po svemu ne mirise na dobro…

Probaj sa ovim da proveriš

https://ctrlq.org/sandbox/

@limenka2017 nadam se da nije tako
@Chema poksuao sam i tako , ali je sve prazno
U medjuvremenu mi stizu mailovi od adsensea sa survey-ima :confused:

Sve sam pokusao , ali ne ide. Uglavnom mislim da je URL ban.

Razmisljam da krenem sa novom domenom ? Ima li neko neki savjet ? Hvala svima na prethodnim odgovorima :slight_smile:

Pa pokusaj na nekoj domeni dodati svoj kod ako hoćeš posalji mi u pm adsense kod pa da vidimo hoce li se prikazati

@Zdenga evo pokusao sam na nekoj drugoj domeni , sve ok kod odmah prikazuje reklame. I dalje nema maila od googlea , ali razlog je bio jedan post koji je objavljen na jednoj vecoj stranici na FB i prikazan je kao spam i nudity ( inace featured image je bila bubuljica ).
Sad razmisljam da sve krenem ispocetka na novoj domeni a na ovoj ubacim neku drugu mrezu koja nije adsense.

10000% sam siguran da samo radi toga ne bi dobio ban domene. A neko je vec ovdje pisao da je malo promijenjeno, pa se ne dobija vise upozorenje od Adsensa, sad ne znam koliko je to tacno. Mozda ti i zato nema nigdje maila.

Adsense sa spamom na fb nema ama bas nikakve veze…

@limenka2017 nema drugog razloga , sadrzaj nije bio copy/paste , cak i ako je nesto sa drugog sajta onda je prepricano i pisano drugim rijecima. Bilo je par postova sa blagom naznakom na golotinju ali to je blago sve kada uzmes u obzir sta ljudi postavljaju na druge sajtove.
Enivejz , razmisljam da ubacim drugu mrezu na taj sajt jer ima i fine posjete dnevno sa googlea , dok bi na drugoj domeni nastavio ( jos opreznije ) sa adsenseom. Sta kazes na to ?

A ni radi copy/paste ne bi dobio ban. Imao sam sajt sa hiljade kopiranih clanaka pa je sve radilo nikada ni upozorenja.
Sad to za golotinju ne znam sta si tacno postavljao, ali znam da sam jednom dobio upozorenje bas na tom sajtu gdje je bilo hrpa kopiranih, seksualni sadrzaj. I pogledam kad ono tamo neka sexy slika u clanku.

Pa jesi pogledao na adsense tamo ono u krsenje pravila, pise li ti tu sta?

ja znam da dok sam boostao objave na fejsbuku, recimo boostam daru bubamaru, nista eksplicitno, nista strasno … naslov jeste malo skakljiv ali posle par minuta prestanu se prikazivati adsense reklame samo na tom clanku tj. linku … kada napravim novi identican clanak prikazuju se opet za par minuta prestanu prikazivati …

@limenka2017 ne mogu bas da znam kako sam dobio ban na domenu , a i mene interesuje. To sto sam napisao su samo moguci razlozi za ban , međutim nikakva pravila nisam krsio naravno. U Account level violations nema nikakvih upozorenja , a site level violations ima jedan iz januara kada mi reklame nisu bile dobro pozicionirane na mobilnim uređajima.
Tako da cu ,kako stoje stvari , morati preci na drugu domenu , a na ovoj bih isprobao neku drugu mrezu za oglase pa da vidim kako ce se ponašati i da li će se ikada vratiti adsense reklame :confused:

Pa dobro, jeli ti site prijavljen u Google Webmaster Tools? Ako si dobio neku posebnu kaznu to se vodi kao “ručna radnja” (Manual action) i biti će ti sigurno tamo naznačeno, ako i nisi dobio email. :o:

Prijavljen je i u webmaster tool , i tamo je sve cisto :confused:

Ako si slucajno imao golotinju u nekom postu reklame se ne bi prikazivale samo u tom postu a na ostalim postovina bi bilo sve normalno. Imao sam slican slucaj. A drugi slucaj mi je bio da se takodjer reklame nisu prikazivale na cijeloj domeni. Kontaktirao sam podrsku i pokusali smo skupa sve moguce ali nije i dalje htjelo prikazivat reklame i gospodja iz adsense podrske je rekla da mi ne mogu pomoc jer da ni oni ne znaju di je problem.

@drmrgood slao sam mail da vidim sta je razlog bana domene , i mene zanima. Pisat cu sta su odgovorili , u medjuvremenu sav sadrzaj sa ove prebacujem na novu.