ADSENSE- Odobravanje računa. Primjeri, Savjeti, Sugestije!

*Pozdrav ekipa, naime napravio sam ovo pitanje u cilju pomaganja mnogima!

Cilj je da napišemo svoje primjere kako smo odobrili adsense racune, koliko smo dugo cekali, šta je to na što trebamo obrati pažnju, kako treba izgledati izgled web stranice …itd

I, gdje je tvoj primjer??

1 Like

Moj primjer može svakako:

  • Orginalni sadrzaj
  • Dobro uredjenje tekst
  • Kvalitetne slike
    Čekanje na odobrenje 3 i vise sed barem u mom slucaju!

-25 clanaka koji i ne moraju biti originalni nego samo malkice izmjenjeni.
-sajt koji ne izgleda ko da ga je neki indijac napravio za 2,5$ i 2 limenke kole

I to je to

1 Like

Imate li primjer nekog sajta, koliki inace cekate na odobrenje,

Odobravanje računa više nema nikakvu ulogu. Naime, odobrio sam par prijatelja račune i Google ne prikazuje reklame na stranicama jer odmah dođe obavjest da se račun ocjenjuje. Znači ako ne odradiš dobro SEO i nemaš posjeta sa tražilica možeš se slikati.

A sto se tog tice kada dodje obavjest dali prije vracaju adsense u noralanu ako ima više posjeta ili treba proc neko odredjeno vrijeme

Kod ovog druga vec 2 mjeseca stoji obavjest i nema idalje reklama

Sta da se ocjenjuje? Ja registrovao domenu, za dva dana prebacio sajt sa jedne domene na drugu (nisam nista brisao na staroj domeni), ubacio 20-ak clanaka novih i dobio odobrenje za 2 dana

Odobre racun ali nema oglasa. U centru za pravila odmah dodje obavjestenje: Ograničeno posluzivanje oglasa. Racun se ocjenjuje. Tako je na svakom novom racunu koji sam odobrio.

To se i mn i mojim prijateljima desilo, da su ograniceni oglasi, no ja vas pitam dali sa vise prometa na adsensu to ogranicenje prije zavrsi, ili to i ne igra neku ulogu!

Sadržaj je bitan i on se pregleda - sa nekoliko desetina unikatnih članaka brzo možeš dobiti aktivan račun ili novi url na postojećem.

Mislim da je u sve uključena i Google tražilica, WebMasters Tool i svi ostali Google alati a ne samo AdSense prilikom “odobravanja” domene.

Pa to i pišem cijelo vrijeme. Da bi se to ograničenje poništilo potreban je kvalitetan promet a ne onaj “divlji” sa facebooka. Bitno je da ima direktni posjeta i sa tražilica.

Kod mene posve drugacija situacija (mada je nalog star, domenu budu nove, bez imalo prometa na njima)

Ja imam isti takav nalog gdje sam dobio poruku od AdSense prije par mjeseci da mogu postaviti novu domenu i odmah ce biti aktivna bez da je oni provjeravaju … to su vec visegodisnji klijenti, vec je bilo rijeci o tome.

Evo nekih od mene:

  • sajt mora biti online najmanje mjesec dana prije slanja njima
  • sajt mora biti kompletiran, znači sve…Kontakt stranica, Uslovi korištenja, GDPR itd.
  • sajt mora biti mobile friendly
  • tekstovi ne moraju biti skroz originalni ali bilo bi poželjno
  • izbjegavajte predavati za Adsense sa single page sajtovima, veću vjerovatnost za prihvatanje imaju blog sajtovi ili ti ga news sajtovi
  • treba pripaziti i sa slikama na sajtu barem dok vas ne prihvate, posluzite se stranicama kao sto su pixabay, pexels itd.

Toliko od mene, sretno svima.

2 Likeova

Ni kod mene nema odobravanja, cim dodam sajt nakon 5-10 minuta se pojave reklame cak iako je one-pager. Bosanski nalog.

Napravio sam 5 stranica koje su prošle odobravanje, istina da ovi news prodju ali ako su za odredjeni sadržaj i lijepo rasporedjeni. Obratite pažnju na kategorije i raspored, na lijepu početnu i te dodatke GDPR i o nama i kontakt.

Pet stranica samo logo mijenjam i pošaljem, sajt odobre kroz 1-3 dana, te kao što većina vas radi i forsira rad na njemu koriste popupe, sajt se ograniči reklamama do 1k pregleda. Fora je da račun stoji i lagano se šta dijeli. Da ima promet, čak sami ga guglajte sa gugla i udjite i tako. Poslije radi ko sat.

Ja koristim klix komentare, otkucam bota, okacim u komentar clanak neki i bot nabije lajkove, te ljudi ulaze sa klixa direkt kopirajuci link. Adsens je alergican na posjetu s fb i istina je da je ne voli nego zeli seo i posjetu s gugla.

2 Likeova

Pozdrav svima,
jedno pitanje … pred par godina Adsense mi je blokirao account i na njemu je ostalo cca 1500 EUR.
Nikada nisam dobio objašnjenje iz kojeg se razloga to dogodilo, ali sumnjam da se radilo o problemu s temom koju sam tada koristio. Uglavnom zaboravio sam na to i okrenuo novu stranicu.

Od tada nemam adsense accoutna ali volio bih otvoriti novi. Ne samo zbog web stranica, nego i zbog youtubea te zarade na njemu … Sad me interesira prilikom otvaranja novog adsense accounta na što moram paziti? Da li da koristim istu adresu za validaciju, isto ime … na što gledaju.

Želim napraviti sve whitehat u da se ne uvalim više u probleme s neisplatom i slično.

Hvala unaprijed na savjetima.

Mislim da to više ne znaju ni oni u googleu.
Nedavno sam kupio jednu web stranicu, osobno s nje ukladanjao adsense kodove bivšeg vlasnika.

Nakon nekog vremena sam zatražio odobrenje svog računa…

Site je:

  • ranije imao prihvaćen adsense
  • stariji od godinu dana
  • ima 100% unikatan content, 40+ članaka
  • ima politiku privatnosti, o nama, kontakt i sve ostalo potrebno
  • ima više od 1000 mjesečnih posjeta putem googlea, s tim da je 90% posjete USA-UK
  • site konstantno napreduje na googleu

Adsense nalog star 6-7 godina, imao isplate, nikada nije kršio pravila.

= više puta odbijena prijava za adsense pod objašnjenjem da je sadržaj kopiran.
Više od njih odobrenje neću ni tražiti, jer očito rade kako im se ćefne, i nitko ti ne može garantirati da te na pravdi Boga neće ukinuti isto tako - kad im se ćefne.


Imam poznanika koji, u drugu ruku, štanca naloge, vara sistem i to mu stalno prolazi.

= google adsense vode roboti koji nisu ni blizu dorasli zadatku.

2 Likeova