Adsense odobrenje?

Pozdrav,

naime do sada nisam imao potrebu da koristim adsense iako se izradom web stranica bavim vec par godina. Posto sam radio jedan projekat koji ima oko 1500 posjeta dnevno, reko ajde da postavim adsense mozda zaradim nesto. Podnesem zahtjev za adsense i poslije 2-3h dolazi mi email “You now have access to your new AdSense account and the AdSense code that you need to place ads on your site…” nakon sto sam usao na adsense stranicu vidim poruku "Vaša je prijava još uvijek u pregledu. Vidjet ćete samo pozadinu svoje web-stranice umjesto aktivnih oglasa sve dok vaš račun ne bude u potpunosti odobren. ". Sve se uredno prikazuje, mogu da kreiram oglase ali kada ih stavim na web stranicu prikazuje se samo bijeli “box” kako god. Pa je moje pitanje sledece:

1.Koliko od prilike moze biti zarada na dan, ako je 1500 posjeta dnevno?
2.Zbog cega moram cekati ovo drugo odobrenje i dali postoji nacin da to malo ubrzam? :slight_smile:

I da, adsense sam prijavio preko blogger.com

Velike face u ovom biznisu računaju na prosječno jedan klik na 1000 posjetitelja.

O čem ti pričaš :slight_smile:

Xexe Petre imao sam ja vec polemike na tu temu sa njim :slight_smile: Ne vredi objasnjavati :slight_smile:

@ Mladjox: Jel ti domaci ili strani sajt? I koja je tematika? Da bih ti preciznije dao koliko mozes da ocekujes zaradu…

Domaci sajt, novosti iz svih oblasti(nisu c/p)…

Ok, 1.500 poseta, verovatno imas oko 6.000 prikazivanja stranice dnevno? To je neki standard otprilike…

6.000 prikaza, ako dostignes neki dobar CTR od 0.90 %, to znaci da ces dnevno imati prosecno oko 50ak klikova, neka je prosecna cena klika oko 0.03 eura, znaci 1.5 eura dnevno, oko 45 eura mesecno orijentaciono, ako dostignes neki maximalni potencijal i lepo slozis oglase :wink:

[quote=“DavidVictor”]Ok, 1.500 poseta, verovatno imas oko 6.000 prikazivanja stranice dnevno? To je neki standard otprilike…

6.000 prikaza, ako dostignes neki dobar CTR od 0.90 %, to znaci da ces dnevno imati prosecno oko 50ak klikova, neka je prosecna cena klika oko 0.03 eura, znaci 1.5 eura dnevno, oko 45 eura mesecno orijentaciono, ako dostignes neki maximalni potencijal i lepo slozis oglase ;)[/quote]

Hvala!
Nego od cega zavisi ovo drugo odobrenje? :S

Nema na cemu i drugi put :slight_smile:

Pa to drugo odobrenje je skoro uvedeno, moze potrajati i do mesec dana dok ne pocnu zvanicno da ti se prikazuju oglasi na sajtu, ti ih svakako drzi i kada ih ugledas, zvanicno su ti odobreni :wink:

glavno i osnovno za adsense osim klikova je da se raja koja posjeti taj web site sto duze zadrzi na istom, jer imao sam primjer 3-4x manje posjeta web site ima od nekog news portala al ovaj sto ima manje posjeta bolje zaradi od google ads razlog je sto se raja “zadrzi” na stranici odnosno na oglasu i to se racuna. News portali treba da imaju mnogo jaku posjetu a uz to da ih prate i klikovi da bi mogli dostici neki “nivo”.

lp

Onda bi te face s ovog foruma imale maksimalno 50 klikova na dan. Nemojte ljudima punit glavu glupostima… ja sam na domaćem terenu pokrenuo sajt… na oko 2.000 ljudi na dan imam 5-10€. Znam da ce neki odmah pokusat osporit, ali to je tako, ctr je oko 3%.

Toliko od mene… lp

ja dnevno sa npr. 3500 poseta, oko 6-7 stranica po posetiocu imam oko 300 klikova na Adsense.

Mada kod mene su deca, ona klikcu stalno :stuck_out_tongue:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja