Adsense: Page views i impressions

Evo danas sam malo uspoređivao podatke vezano za Adsense prvih 6 mjeseci ove godine i prošle godine.

Vidim velik nesrazmjer u odnosu na Page views i Impressions kada usporedim ta dva razdoblja.

Page view mi se povećao za nekih 30%, ali impressions je pao za 36%. Pretpostavljam da Google manje oglasa isporučuje po stranici. Ili ima neke veze s novim dizajnom koji sam postavio tamo krajem siječnja. Nisam pametan. Ali zarada mi je opala za nekih 25%.

vjerovatno da ima… kako si do sad ubacio reklame?

Nešto sam ja preko GAM-a, a uključio sam i opciju Auto ads. Radilo je sve to do kraja prošle godine, a otada bilježim pad. Evo večeras sam ubacio još neke ručno pa ćemo vidjeti kako će to ići.

Mislim da je više do Google-a, nego do mene.

Verovatno ti ad manager više gura “serverske” oglase od adsense oglasa. Pa zato ti adsense (pretpostavljam) daje manje oglasa.A može biti i do rasporeda oglasa i dizajna sajta.

Auto oglase ja lično ne volim i siključio sam ih skroz sa sajta. Prosto… “razbucaju” mi sajt a i same reklame iskaču koje kuda.

Ja imam ad manager oglase na sajtu i meni na primer za (ručno pravljene i obeležene ) oglasne jedinice prikazuju manju cenu (ukupnu) cenu klikova od one stvarne koja se prikazuje u glavnom panelu adsesne naloga (računa) . Jer ad manager računa svoje klikove a adsense gde poslužuje svoje oglase računa svoje.

A raspored je manje više kao i na starom sajtu. Unutar članka imam tri slota. Dva se popunjavaju preko GAM-a, a jedan direktnim Adsense kodom. Isto kao prije.

Probat ću isključiti automatske oglase nakon nekoliko dana pa ćemo vidjeti kako će ići.

1 Like