Adsense reklame - gde postaviti?

Pozdrav sivma, dobio sam tek adsense pa nebih da odma zeznem nesto, citao sam prije da nije dozvoljeno svugde postaviti adsense reklame, da je odma ispod naslova itd. pa ne zanima sad da li sam ispravno postavio reklame… Ovu sam postavio odma na pocetak, jedu u sredinu i jos jednu na kraj clanka, znaci 3 reklame. Clanci su oko 1000rijeci.


Jel to to? Imju li mozda neke druge bolje pozcije reklama koje su se najbolje pokazale ?

Unutar clanka, na dno i negdje po sredini u desnoj koloni…

Pa jel to ovako kako sam podesio, vidi se na slike…

Odmah ispod Naslova je zabranjeno! Kada citas na AdSense ukratko o tome sta moze, a sta ne, naci ces i ovu stavku

Postavi na pocetku posta ali ubaci responsive reklamu a ne ove 300x250. Kod 300x250 je problem sto na mobilnim uredjajima prekriju pola stvari i onda ti Google salje opomenu/mail da promjenis to i stavis da bude responsive.
Moj savjet je da to odma’ uradis.

1 Like

Ne … sporan je 300x600 banner na mobilnim uredjajima, ovaj 300x250 nije sporan, nego je sporno mjesto gdje je postavio isti

Stavio sam ja gore sad ovaj prilagodljivi za mobilne i sve… ove dolje 2 reklame su ostale iste… sad cemo vidjeti da li ce biti klikova

Moze li mi neko objasniti kako ubaciti ovako reklamu “oko teksta” , jer po mojoj nekoj logici ovakve reklame su najbolje znaci uklapaju se u tekstu, prvo ide malo teksta pa reklama sa desne strane pa se nastavlja tekst znaci sve uklopljeno vrh. Za ovo prepotstavljam na ne moze ovaj qucick adsense plugin?

Ad injector ili kako se vec zove wp plugin ubacis je u posle 2-3 paragrafa da se prikaze i desno je centriras sve te opcije imas u tom pluginu

1 Like

Ja sam to napravio ovako

< div style=“float: left; margin: 0 10px 10px 10px; line-height: 5px;”>< / div>

Quick adsense plugin.

Sve imate u quick adsense, evo ja sam pronasao, sad se malo igram da podesim sve kako sam ja to zamislio :slight_smile:

Samo eto ako neko zna kako da ovo sto sam uradio sa pocetka uradim od dno clanka, znaci da mi reklama ne bude skroz na dono, nego da bude reklama na sredinu i ispod reklame jos nekolike recenice?

Edit: ima i to u pligunu pronasao sam …
Assign right before the last Paragraph (New)

Ja sam ovo sve uradio BEZ PLUGINA - dakle, injection iza prvog paragrafa + tekst oko bannera ukoliko je rezolucija preko 760 px - sve je odradivo u 30-ak redova (PHP + CSS)

Ovako s pluginom samo “dodatno ubijete” performanse WP-a od 3-5%

P.S. rjesenje mozete naci pomocu pretrazivaca

1 Like

Na neke clanke mi reklame izgledaju dobro, prva je odma posle nekolike recenice, druga po sredini i treca na skoro kraj clanaka, ali na nake clanke od 500 rijeci pogledajte kako su mi reklame sve na kraj clanka ??? Ovde bi najbolje bilo da moze da se odredi posle koliko teksta da se pokaze prva reklama, pa onda druga u sredinu i treca koliko teksta da ostane ispod reklame, ja sad ne znam sta da radim neki postovi izgldaju dobro a neki ne .

Mozda jer ti je cijeli post u jednom < p > ?

1 Like

Moguce, nego ne znam kako da odvojim to da napravim kako treba ?

Obično ako koristiš Enter u Wordpress on to smatra paragrafima.

1 Like

koristi <br> kada odvajaš paragrafe :smiley:

Ali Instant Articles “mrzi” “prelomljene redove” … pa treba paziti i na to :slight_smile: