Adsense uvodi nova pravila?

Danas mi jedan frajer piše kako mu je na adsense račun došla obavijest, da ce se od 1.1.2015 cijena klika ne bitno iz koje drzave biti 0.01€ samo za posjetu sa FB.
Te da li je jos neko dobio ovako nesto ili je on samo bacio bombu :smiley:
Po meni nema nikakve logike :smiley:
Da li time zele smanjiti upotrebu fb- a da predjemo na g+ ili sta vise :slight_smile:

nisam cuo za to ne radim sa adsense ali dobro uopste ne banuju sajtove kojima je traffic 85-90% ili cak sve od social media. mada cuo sam da ima i tih slucajeva i kad nece da isplate… google je kurv* da izvines stalno izmjene algoritma updati nekih zivotinja pandi pingvina samo forsiraju adwords da se sto vise prodaje, svoje servise itd… ali svi su oni isti i fb je bio prije free sad se sve naplacuje, treba se okretati novim poslovima ko god moze i ima nesto drugo.
skoro citam nesto EU protiv google mozda i ne bi bilo lose ako kad dodje do tog da se podjeli trziste i pojavi jos neko da radi osim njih jer su totalno najaci i prave sve sta hoce. jbt na google uk nesto trazis da kupis i u top 1-2 pozicijama se pojavi firma iz usa koja nesto prodaje :slight_smile:

Zvuci mi ko izvala.

@oddball, sta god ti pricao Google je daleko vise fer od npr Facebooka koji ljudima uopce ne nagradjuje trud koji uloze na izgradnju stranica i grupa. Kad radis nesto s googleom, bilo to obicni blogspot blog, youtube kanal ili vlastiti sajt, uvijek ti pruze opciju da to unovcis.

Glupo je i meni zvucalo :smiley:

Jer bi sa redirectom sa domene na domenu izbjegao to…
A sto se tiče fb-a razočarao me je iskreno… kao free je i uvijek ce biti ,a vidimo sada koliko je free :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey