Adwords individual certification

Odlučio sam se za polaganje navedenog certifikata pa ukoliko netko ima iskustva sa navedenim neka javi…

A što reći…
Moraš položiti minimalno 2 ispita.
Prvi je fundamentals a drugi advance.

Ja sam ovaj prvi prošao od prve a drugi sam dva puta za redom pao.
Pitanja su dosta tricky.

Certifikacija ti je besplatna ako si u Engage programu, koji se po novome zove Google Partner Program.

Vidim u oglasima za poslove da su sve traženija znanja internet marketinga.

Jel to uglavnom SEO, analytics, adsense, adwords i postanje članaka na društvene mreže?
Vidim da algebra ima bolesno skupu edukaciju (10 500 kn) što mi nije dostupno, no google certifikacija, pogotovo ako je besplatna može biti vrlo utjecajna.

Koristim google analytics i adsense, znam dobro SEO pošto se bavim web dizajnom, društvene mreže koristim za osobne stvari… no osjećam da je to nula i htio bih intenzivno uzdići to područje znanja. Čitanje pokojeg članka što obasja “tu i tamo” mi se ne čini kao konkretno učenje, pogotovo zato što ti članci prvenstveno i služe sajtovima za svoje oglašavanje LOL i ako daju dobre informacije one su na kapaljku.

Kako možemo sistematizirano učiti preko neta da bi se naposljetku smatrali dobrim znalcem internet marketinga ?

Iako je tema stara, ja sam prije nekoliko mjeseci odlučio naučiti i uspješno sam položio sve certifikate. To je samo + prilikom potrage za poslom, ali niti jedan pročitan tekst ili certifikat ne pomažu koliko iskustvo i rad na konkretnim kampanjama / zadacima.

Iznenadilo me da je netko ponovno pokrenuo raspravu na ovu temu pa da vam odgovorim na temelju svog iskustva. U međuvremenu od kada sam postavio ovaj post kolega i ja otvorili smo tvrtku
http://web360.com.hr

Zbog nedostatka vremena tek nedavno sam skupio vremena i položio navedene ispite. U našoj tvrtci upravo širimo svoje poslovanje na internet marketing i to ciljano samo AdWords. Iako položiš sve ispite, dok ne kreneš sam raditi kampanje to ti ništa ne znači. Osobno nisam htio nikome raditi AdWords dok uspješnu kampanju ne izradim za svoju firmu. Trenutno moja kampanja ima odlične rezultate i mogu reći da sam naučeno prenio u praksu. Isto tako, da bi pomogli mladim stručnjacima koji su zakoračili u svijet internet marketinga otvorili smo na našem webu i blog na temu internet marketinga http://web360.com.hr/internet-marketing

Istina, navedeni blog još uvijek je siromašan jer smo još na početku sa tim ali sa vremenom će definitvno biti bogatiji sadržajem.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja slobodno pitajte, bit će mi zadovoljstvo odgovoriti na njih.