Adwords suspenzija

Mom prijatelju je zakljucalo adwords racun. On se nada da ce s njima raspraviti oko toga i da ce im sve uspjeti objasniti.

Kada je adwords racun suspendiran zbog krsenja TOS-a, da li ima šanse da se odsuspendira ili nema uopće smisla s njima pokušavati komunikaciju?

Ja ti nikako nisam u tome mjerodavan, a i nisi baš detaljno opisao situaciju (npr. jesu li ga upozoravali prije suspenzije?).

Tako da samo iznosim svoj dojam: zamisli da te u autu vozi tvoj prijatelj, kada iza sebe vidite rotirku i zasutavlja vas policajac. Tvoj prijatelj, dok skreće sa strane, reagira na jedan od dva načina (a) i (b) - što misliš u kojoj je situaciji najvjerojatnije da ćete nastaviti put pješice:

a) Prijatelj kaže: “Jučer sam bio na tehničkom, sve radi. Imam dokumente. Ne kužim što hoće od mene? Nemam prekršaja pa će me valjda pustiti dalje s upozorenjem.”

b) Prijatelj kaže: “Znam ja zašto me zaustavlja, ali nema frke, raspravit ću ja s njima i sve ću im objasniti, pa će nas pustiti dalje.”

Izbacili su ga bez upozorenja. Samo mu je stigao mail “account suspended…”. Vrtio je iste reklame oko godinu dana. Prodavao je stvari u vezi mobilnih telefona (ringtones, apps, games…).

Ispada da je nesto od toga dvojbeno pa su oni zakljucili da se to nesmije prodavati, a potom su ga izbacili bez upozorenja. S obzirom da je izbacen bez upozorenja, to znaci da vjerojatno oni nece s njim komunicirati putem maila.

Drugi moguci problem je to sto je on instalirao Adwords Editor na svoje racunalo. Potom je pokretao testove kampanji, keyworda i sl. Posto je natrpao dosta keyworda u svoje kampanje, onda je moguce da je s tim pokretanjem testova taman lijepo dao do znanja da je zaribao.

Reci svom prijatelju da Google ne podržava muljatore i prevarante.
Preporuči mu ujedno i da prestane zagađivati web.

Istina, ali čitajući digital point i ostale forume slične tematike, vidim da je mnogima account zatvoren greškom. Nekima je kasnije i otvoren, ali ne svima. To je isto kao kad ti baniraju domenu, a da nema neki objektivni razlog.

Glavno pitanje u cijeloj priči je da li je bolje pokušati komunicirati s njima ili otvoriti novi adwords account i vozi dalje.

nisam znao da se može biti izbačen sa adwordsa haha. znam da neke reklame ne budu odobrene, ako npr ogas ne oodgovara stranici na koju usmjerava, ili ako stranica koja se reklamira nema sadržaja itd. ili se reklame prestanu prikazivati ako istekne kreditna kartica, …
stvarno treba biti biser da napraviš nešto zbog čega google ne želi više uzimati tvoje novce.

Pa, ako može otvoriti novi AdWords account, onda ga može otvoriti i nakon što pokuša reklamirati suspenziju.

Ali ponovo, uspjeh bilo kakve reklamacije ovisi o karakteru osobe. Mnogi ljudi jednostavno ne kuže da postoje stvari u kojima nema mjesta “kreativnosti”, “uvjeravanju” ili progledavanju kroz prste.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja