Affiliate booking, isplati li se?

Pozdrav, imam travel sajt…zanima me da li se isplati biti affiliate booking partner? Ima li tu zarade?

Ima li neka bolja opcija od bookinga? Hvala

Imao sam davno booking.com i bilo je par rezervacija. Ruku na srce, tada se nisam pretjerano bavio njime misleći kako nema kruha. Nakon nekoliko godina sam probao ponovno i onda je bila banana. Svaki web koji ima ikakve veze s putovanjima je imao aff booking.com-a.

Sigurno bi se moglo naći nešto, tipa airbnb-a. Jednostavno nisam više tražio, ali javi ako nađeš. Trebat će :slight_smile:

Ako imaš posete na sajtu, najbolje opet eng govorno područje, isplati se, naravno.
Ja imam za Balkan, umetnute linkove do smeštaja i do destinacija, kao i search formu dugi niz godina. U toku sezone, kad je poseta veca, par meseci, nije loše, ovako, van tih meseci nije nešto.
Znači, ako imaš kontinuitet u poseti tokom cele godine, može biti solidan prihod. Ako eksperimentišes sa aff linkovima, njihovim rasporedim, možeš podići i zaradu.
Ne koristim njihov API, ili stranicu gde se čitava pretraga i pregled predstavlja pod logom vlasnika sajta, što bi možda dalo bolje rezultate.

Da li ima smisla praviti sajt na engleskom jeziku o hrvatskoj obali?

Sve ima smisla na engleskom jeziku.

2 Likeova

Ako mozes da napravis posetu (ali mislim da ima mnogo da se radi), isplati se, kako i zbog Booking aff, tako i zbog adsensa, a pored toga provuces i neku direktnu reklamu, nekog smestaja.

1 Like

Kolika bi ta posjeta trebala biti, da bi uspjelo…dnevna, mjesecna?

Za eng. govorno podrucje ostvarivao bi prihode i sa oko minim 500 poseta dnevno, ali za neku zadovoljavaju zaradu, verovatno bi morao da imas bar 2000 poseta dnevno.

1 Like

Kada ste se registrirali na Booking?

Imam travel niche sajtove i u zadnjih godinu dana sam se u vise navrata probao registrirati i svaki put neuspješno. Nakon registracije se ne mogu ulogirati, nikakav email ni u spam folderu ne dobijem…doslovno bi platio ako me netko može registrirati na booking affiliate.

Ja sam odavno, 2015.
Već duže vreme čačkaju nešto oko logovanja, neka preusmerenja, menjaju se linkovi sa verzijama za logovanje, menjaju forme za logovanje. Prekjuče nije se moglo logovati. A u samom korisničkom panelu zadnjih godinu dana stalno su menjali nešto, pa i nedavno.

Da, koliko sam čitao stari accounti rade, ali sada se ne možeš registrirati…

Samo Booking aff ili i neke reklame? Da li može adsense sa tom količinom poseta?

Imam i Adsense na sajtu, ponekad i po koji baner za nekog. Verovatno ce moci, tj, odobrice ti, ako je sadrzaj kvalitetan.

1 Like

Ja imam kolegu nabrijango da pokrene nesto kao trivago, vidio sam sline platforme, ali nemma nikakva iskustva stim. Ali uvjeren sam uz dobru promociju i kombinaciju aff,ads,direktne ahencije itd d ase moze uzeti fina para na turizmu. Ja sam inace primarno orjentiran na direknte klijente i imamo sajt koji ima oko 300 organic dnevno, 13k sponzorstva, pr, guestposting i nesto sitno adsense. Zanimljiva mi je ova tema, ako ima neko iskustva sa izradom turistickih sajtova uz neke “nase specijalne opcije”, neka mi se javi. Placanje solarno:D

Definitivno najjača affiliate zarada (do korone). Sad se ponovo oporavlja, ali zbog rata u Ukrajini opet usporava… Samo ja imam sajt na njemačkom koji je dobro google pozicioniran i da nije bilo korone bio bio bi milioner. OK i sad sam, ali onako bi bio višestruki :grin:
I da, kod booking.coma je bitno da nemaš puno otkazanih rezervacija jer ti u tom slučaju otkažu suradnju.
Također radim i sa ruskim hotellook.com i mislio sam da će biti problema oko isplate zbog sankcija, međutim prošli mjesec su uplatili, a ovaj ćemo vidjeti… Plaćaju između 11. i 20. u mjesecu. Preporuke :slight_smile:

2 Likeova

@Melem imam ja iskustva sa izradom turističkih sajtova

Evo zadnji koji sam pravio:


Ako radis u fullu tipa da uvezes covjeku sve i poznajes poslovni moderl javi mi se na pp