Pozz.
Za početak želim da ti kažem da i nema previše smisla raditi affiliate sajt na domaćem tržištu (eventualno je ok za niše poput biznisa, finansija, ili neke niše u kojem ti posetilac na stranicu dolazi sa “novcem u rukama”).
Što se tiče backlinkova, savetovao bih ti da izbegavaš da na bilo koji način dodješ do njih ako ti je stranica još uvek relativno nova. Kada ti stranica malo sazri, tek tad možeš razmišljati o tome. Moja omiljena metoda za dobijanje backlinkova je quest posting. Jedan clan sa foruma je napravio tutorijal na tu temu, tako da ne bi bilo lose procitati to ovde
Takodje bih izdvojio strpljenje i kontinuitet kao bitan faktor u čitavoj priči. Evo konkretno u mom slučaju, kada sam pokrenuo svoj prvi affiliate sajt, do prve prodaje mi je bilo potrebno oko 6 meseci. U medjuvremenu sam poprilično aktivno radio na stranici (4-5 članka nedeljno, nekada i više kada su mi fakultetske obaveze dozvoljavale to). Mogu slobodno reći da mi se sav taj trud isplatio, pošto je u pravo taj sajt uticao na to da počnem da se full-time bavim internetot zaradom. Inače niša tog sajt je gift (pokloni), pa eto ti ideje ukoliko budeš kasnije pokretao još sajtova.