Affiliate & nofollow

Pozdrav svima
Eto…postavljamo im linkove na svoje stranice, poboljsavamo im PR…i, neki, manipuliraju sa prodajama…sta ako im na link dodam “nofollow”?
hvala

[quote=“posluzitelj”]Pozdrav svima
Eto…postavljamo im linkove na svoje stranice, poboljsavamo im PR…i, neki, manipuliraju sa prodajama…sta ako im na link dodam “nofollow”?
hvala[/quote]

Definitivno je i moja preporuka - nofollow na affiliate linkove.
Plaćaju ti po bookingu, ne po boljoj pozicji na Google-u.

Uz to sve, google ne voli pretežito affiliate linkove, stoga je bolje ‘ograditi se’ i postaviti nofollow. Tebi je ionako svejedno, bio ili ne bio, bitno da je banner ili link klikabilan. :slight_smile:

Jel tako?

Kako google “prepoznaje” affiliate link?

To se vrlo lako detektira… :slight_smile:

Evo primjera… Imaš web koji sadrži određenu strukturu linkova…

http://www.abc.com/review.html

http://www.abc.com/forum.html

I onda imaš ovakve linkove koji nisu linkani s


već isključivo s drugih webova prema

.

Vrlo lako se sve detektira… google vjerojatno ima gomilu template affiliate linkova i prepoznaje vrlo brzo to. :slight_smile:

hmmm…mozda…2005-e sam poceo sa affiliateom za adriatica.net…nisam radio bannere nego samo text linkove…znaci “anchore” u sadrzaju stranice tipa "iznajmite smjestaj u pequeños hoteles croacia bla, bla…
Na stranici:

jos uvijek imam link na njihov web sa anchorom "pequeños hoteles"
pa danas kada pretrazujemo “hoteles croacia” na google.es adriatica.net je, izmedju 5 miliona i nesto ponudjenih stranica, prvi rezultat…sumnjam da je to rezultat optimizacije stranice nekog adriatica.net SEO tima jer da su toliko dobri “izlistali” bi se sa istim (prevedenim) kewordsima i na ostalim google stranicama europske unije…a tamo ih, pretrazujuci isti pojam preveden na jezik pretrazivaca (google.de…naprimjer), nema nigdje…
Siguran sam da affiliate programi, pored “navlacenja” posjetitelja takodjer sluze kao odlican SEO alat.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja