Ahrefs nudi analizu sajta besplatno

Postovanje kolege!
Jucer sam dobio mail od ahrefsa. Nude bseplatan AWT (ahrefs webmasters tool). Imate u njemu sve, keywords, backlinks, errore na sajtu, ma sve zivo, jako korisna stvar. Link je ovaj: https://ahrefs.com/webmaster-tools

Jel im moras dat pristup wmt?

Ako zelis imati sve keyworde i pratit sve to onda da.

Nema nista za dz, moras verifikovati domen tj dati im WMT pristup, I za keyword tool traze

Da i ja probah. Pa posle razmilsljam sto bi njima bilo kakav pristup davao kad sve to vec imam na Google WMT. Ovako samo mogu da mi skrepuju sve podatke sa WMT, tako da hvala ne hvala :slight_smile:

Znaci mislite da ovo nije dobro jer ce nam ahrefs ukrasti keyworde? I sta ce onda s tim?

Oni u svojm bazama imaju deo podataka, a omogucavanjem pristupa WMTu bi imali potpuni pristup podatcima. Ovo samo generalno nagadjam, mozda sam i paranojican. Ali sustina je da oni sa njihovim WMT ne nude nista sto vec nemamo sa Googlovim, tako da neko moje misljenje je da je bespotrebno sve to povezivati.

Pa poboljsace svoj tool, jer ce imati bolji uvid i to direktan, preko WMT. Istovremeno ce konkurencija imati tvoje podatke na izvolte.

1 Like

Imate pravo, uopce nisam razmisljao na taj nacin :slight_smile: obrisah odmah sve.

i na ubersugestu nil traži da se prijaviš sa gugl nalogom i da mu daš pristup wmt da bi mogao više puta besplatno koristiti njegov tul. dao sam mu pristup, ali sa naloga đe imam blog raspali iz praistorije. tako da ako neko traži neki pristup wmt a oćete probat nije loše imat neki nebitan gugl nalog đe ima neko smeće: blog ili neki raspali sajt.

ja te odmah priupitah zbog ovoga poslije navedenog.

sad je kasno :slight_smile: sve su ti pokupili

meni se ovo sviđa što su uveli ne bi li još unaprijedili ahrefs, zaletiće se dosta ljudi, a to je brdo podataka s kojim će moć unaprijediti alat koji je i sad odličan.

Jasta su. Al nece za buducnost :smirk:. I da i ja na Ubersuggest imam prijavu sa nekim Google kontom na kojem ni nemam prijavu na WMT.

Konkurencija Googleu je svakako dobrodošla. Ali generalno od svih pa i od Googlea treba štiti svoju privatnost. Jak adblocker, isključivanje praćenja od googlea na onoj stranici myactivity google itd.
ahrefs inače nudi dosta zanimljivo formatirane podatke koji daju bolji uvid

  • za jednu KW mi ahrefs veli:


Aman 600 vs 9900, toliko o tools i podacima :grimacing:

Nema boljeg keyword toola od WMT. Vidis kako su ljudi dosli, za sta da optimizujes vec postojece stranice itd., samo kad sajt zazivi da imas dovoljno podataka. I to da im dam. Jok ja.

a daleko od toga da mogu ti alati da budu tačni, u najboljim slučajevima mogu dobro nagađat. a moraju (tj ne moraju, ali su korisni, pogotovo ahrefs) se koristit ti tulovi zbog konkurencije, pregleda, beklinkova i sl. jer tesko bi nam konkurenti dali da zeru zavirimo u njihove wmt naloge. a za napriblizniju brojku pretraga odeš na keyword planer pa tamo provjeriš, gugl sigurno zna bolje od ostalih. ja se evo odupirem nekih sedam dana da produžim ahrefs (s tim da sam posljednji put uzeo i ostale tulove, čisto zbog kompletnijeg skeniranja konkurencijje i krađe keyworda). Trenutno keyworde bukvalno ručno tražim na gugl sugestije i kombinujem sa guglovim keyword planerom da bih vidio traži li se i kolko se traži. mada ne koristim ni uvijek keyword planer jer kontam ako mi se nudi guglova auto sugestija dovoljno je traženo, i sve pokrivam redom :slight_smile: maaaaaaaaaaaasaaaaaaa

2 Likeova

Svaka cast covjece kad tako izbacujes clanke. Ja nema sanse, jedan nekad i po dva dana radim…

Ali uspjela sam odraditi jedan dobar beklink danas. Sama pisala guest post. Zadovoljna sam.

Ahrefs moras imati. Tj. ja moram imati. Ne mora mi se isplatiti, ne moram ni raditi nista korisno, ali moram moci ukucati u njega neki sajt kad mi padne na pamet. Ovisnik, sta ces.Inace uzimam taj kombo stalno, a koristim samo ahrefs u principu.

PS: posebno je korisan za provjeru outgoing linkova

da i ja sam tako, članak pola dana uređujem, al bukvalno sjedim za kompom 6-7 sati sve oko tog jednog članka. sad sam ljut što mi traje po sat vremena jer bi trebalo i brže da ide objavljivanje jer od pisaca dobijem otprilike ono što tražim. sad naravno može to bolje vazda i ranije sam ja vazda po dana provodio da nadopunim informacije i uredim članak. sad ništa ne nadopunjavam, šta ima ima. uredim ga i stilizujem ručno zbog amp, ne koristim plugine pa i tabelu moram uredit ručno i tako neke sitnice. ranije sam znao sate provodit da napravim featured image. sad su mi prilično uniformisani ali vrlo lijepi featured imagesi i ne trošim više od par minuta da napravim po tom templejtu featured image i da redukujem mu veličinu. prije sam znao smišljat bog zna kolko vremena meta deskripciju, sad je uopšte ne stavljam. i tako sam srezao na više strana i uštedio vrijeme u odnosu na ranije kod objave članaka

a imam amp i brzinu, imaću masu, lijepo izgledaju članci, tu su i tabele, boksovi, batoni (sve ručno pravljeno bez plugina) i članci su sasvim solidni. kontam da je to to :slight_smile: ako ovaj sajt ne prodam za 50K odo u penziju

Ako je zbilja dobar beklink onda to vrijedi masu. ja bi vazda lagano odvojio cijeli dan za beklink koji smatram dobrim. ne mislim tu na top sajtove i odatle beklinkove no na jednostavno dobar beklink.

mada i za ovaj sajt neću praviti beklinkove uopšte.

meni serpstats nije loš, onako solidan alat. bar za keyworde, a u zadnje uglavnom za to koristim alate. kolko hvale semrush (naravno zbog aff zarade) meni se on pokazao najgori (u odnosu na ahrefs i serpstats) po procjeni sajtova za šta i koliko rangiraju (bar kad gledam moje sajtove).

no ja kad krenem na ahrefs i te alate ne znam pomalo no odu sati i završim neđe na nekom https://afiavillage.com/ pa zato odlažem uzimanje. da bih iskoristio dok imam volje za objavljivanje članaka.

2 Likeova