AirTime module - Drugačiji način monetizacije

Hteo bih da predstavim jedan nov i drugačiji način da monetizujete vaš sajt.

U pitanju je proces pod nazivom “AirTime module”, koji se nalazi u sklopu “BitTube AirTime, Donations, Adblocker, Wallet” dodatka za chrome browser (postoji i za ostale popularnije browser-e). Link ka istom, ali i mnogo više informacija možete naći na njihovom sajtu: https://bittubeapp.com A ja ću u nastavku probati da ukratko objasnim sve i dam primer zarade.

Na sam pomen kriptovaluta i javascript-e zajedno, prvo što vam pada na pamet je rudarenje uređajuma posetilaca vašeg veb-sajta. Toga nema, a čak šta više ne postoje ni reklame i slično. Jednostavno dodavanjem koda kojeg dobijate registrovanjem platforme, vašeg veb-sajta, unutar dodatka za browser, zaradu ostvarujete tako što posetilac provede određeno vreme na vašem sajtu. Što samim tim znači da veb-sajtovi gde se posetioci dugo zadržavaju mogu dobro da zarade.

Ukoliko niste sigurni u sve to, a posebo rudarenje (koje pada na pamet 99% onima koji su upoznati sa istim), dobijenu javascript-u nakon dodavanja platforme, veb-sajta, možete skinuti, testirati lokalno, npr. nekoj stranici vašeg veb-sajta. Kad se uverite da ništa ne postoji od gore navedenog ili bilo šta drugo, istu nabacite na vaš hosting, zamenite url u generisanom kodu vašim i sve će funkcionisati kao da ste postavili originalni kod bez ikakve promene. Sa ovim svim vi dobijate kontrolu i ne može niko ništa menjati u samoj javascript-i osim vas samih.

Postojeće reklame, script-e i ostala čuda neće smetati AirTime module-u i nema potrebe da se sklanjaju. Sve ovo može biti samo dodatna zarada.

Isplata se dobija u TUBE coin-u https://coinmarketcap.com/currencies/bit-tube . E sad, ako ništa ne postoji na veb-sajtu, rudarenje, reklame i slično, odakle coin-i koji se dobijaju?
Sam coin je generalno moguće rudariti. U jednom izrudarenom bloku dobija se oko 400 coin-a. Blok se u proseku dobija na svakih dva minuta. 400 coin-a puta 30 blokova u satu puta 24 sata u danu, jednako je manje, više 288.000 coin-a. Od toga 40% dobijaju rudari, a 45% odlazi na AirTime proces. Što bi bilo 129.600 coin-a. Od kojih 75% ide publisher-ima, a to je 97.200 coin-a. Eto, otud dolazi coin-i koje dobijaju svi koji registruju platformu, veb-sajt. Logično razmišljajući iznos koji se deli svaki dan isti i samim tim više sajtova, više uračunatog AirTime procesa, manje dobijenih coin-a. Pa bi ovo trebalo iskoristiti dok je još uvek novo i nepoznato. Mada po njima ako i bude tako, to bi trebalo da poveća cenu coin-a. Ako bude tako to vam dođe na isto ako gledate zaradu u dolarima.

U statistici vam se prikazuje ukupno AirTime vreme, uračunato AirTime vreme (postoje nivoi zarade) i zarada za ceo taj dan. Npr. sva statistika od današnjeg dana će vam se pojaviti sutradan ujutru. Isplate su nakon tri dana. Zarada od ponedeljka će leći u vaš novčanik u četvrtak.

Nivo zarade zavisi od količine coin-a koje staking-ujete na svom nalogu. Postoji poseban novčanik za to. Ako neko krene sa ovim načinom zarade objasniću i to detaljnije. Na prvom “Trial” nivou za koji ne treba staking, od ukupnog vremena, koje je uvek isto i nema veze sa nivoima, uračunaće vam se 10%. Na drugom “Basic” nivou, staking iznosi 2500 TUBE coin-a, uračunaće se 20% od ukupnog vremena. To je duplo veća zarada nego na “Trail” nivou. Na trećem “Basic Plus” nivou, staking je 25000 TUBE coin-a, uračunaće se 30% od ukupnog vremena. To je tri puta veća zarada nego na “Trail” nivou. Itd… Ako bude zainteresovanih mogu tabelu napraviti sa preostalim nivoima. Staking funkcioniše tako što vam se taj određeni iznos zaključava na trideset dana, znači ne gubite ništa, samo ne možete ništa sa tim iznosom da radite. Posle tih trideset dana sledi period od dve nedelja kada možete povući staking-ovan iznos. Kad istekne taj period, iznos se opet zaključava na trideset dana i tako u krug.

Primer zarade od veb-sajta ako ne uložite, ako ste “Trail” nivou. Računajmo da veb-sajt ima 10.000 unikatnih dnevnih poseta i da je prosečna dužina zadržavanja posetilaca istog 10 minuta.

Ukupno AirTime vreme bi bilo 100.000 minuta. Uračunaće se samo 10%. Znači 10000 minuta. Trenutna zarada za uračunato vreme od 60 minuta AirTime-a ili ti sat vremena je oko 0,8 TUBE coin-a. Znači 10.000 minuta delimo sa 60 minuta. To je 166,6 sati koje množimo sa 0,8 TUBE coin-a i dobijamo da bi taj veb-sajt dnevno zarađivao 133,28 TUBE coin-a. Ako bi isto pretvorili u dolare to bi bilo 3,30$. Možete veoma brzo to uraditi jer se coin nalazi na par menjačnica, veća je bittrex. Na drugom nivo bi zaradili 267 TUBE coin-a, a na trećem 400 istih.

Zavisi ko kako gleda na sve to i šta je nekom bitno. Ako neko misli da će od ovog biti nešto, neće sve ili ništa prodavati. Svakako je ovo sve dodatna zarada bez ičega uloženog.

Tematika sajta je nebitna. Njihov odgovor kad sam pitao u vezi istog: “The AirTime module is anon and we don’t care about the content since we don’t know or have a direkt link to there domains.”

Kao što sam gore napomenuo, sve je u sklopu dodatka za browser-e. Mislim na samu registraciju, dodavanje platforme, veb-sajta, statistike, isplate, naovčanika i svega ostalog što vam je potrebno.

Dodavanjem koda na vaš veb-site pojavljuje se malo lebdući BitTube logo u donjem desnom uglu, čija pozicija, ugao gde će se nalaziti može da se podesi. Kako logo izgleda i veličina istog se može videti na njihovom sajtu https://bittubeapp.com .

Ako bude zainteresovanih i ako se setim još nečega pisaću.

Kako se registrovati: https://kb.bittubeapp.com/article/66-create-an-account

Kako dodati platformu, veb-site: https://kb.bittubeapp.com/article/115-how-to-implement-airtime-module-on-your-platformwebsite

Deo sam njihove podrške za naše područije što se tiče isključivo AirTime module-a, ali mogu pomoći i oko ostalog vezano za sam coin, onoliko koliko znam. Moj email ako sme da se ostavi: [email protected] ili mi pošaljite poruku ovde na forumu.

Ove dvije rečenice mi se poništavaju. Prva kaže da nema rudarenja, druga da ima. Koja je točna?

Vec se prije pisalo cak sam i sa adminom davno pricao kako je cijeli sajt spor cak i ovaj novi vjerojatno jer je sve na ispsu.

Addon isto katastrofa na mozilli nekad ne radi sto sam pricao sa pola tima na discordu onda odjednom proradi bez updejta i to se dogadalo na 3 razlicita pca. Ako imas i chrome a rijetko ga upotrijebavas, a mozilla ti je glavni airtime ti nedostaje i onda ga vidis na chromeu nigdje veze.

Jos sto se tice addona ako ti ne radi tj samo se animacija pojavljuje gotovo je brisi ga gubis sve svoje filtere i postavke pa se kasnije zahebavaj dodavati filtere za youtube, fb itd.

Nisam samo ja pricao nego i mnogi drugi i to mjesecima i mjesecima pa nista.

Inace sto se tice zarade ne da se puno zaraditi iako si pro recimo ja dobijem 2,3 tubea dnevno a prijatelj 4,5 jbga visi vise na browseru kada to pomnozimo sa 3 centa necu ni racunati… Cak i da je opet ath 10c nije neka zarada iako imam hrpu coina.

A da iskrenk recem tamo je cisti spam na sajtu samo download sa youtubea i upload na bittube da nema toga nitkk ne bi ni koristio.

Ovo je sasvim iskren post kako stvari stoje.

Ti možeš sa svojim kompjuterom, rigom, “rudnikom”, zavisi od mogućnosti da coin kopaš. Znači isti se pravi, stvara svakog dana i deo toga se deli u procesu koji sam gore napisao. Nema potrebe da se kroz script-u nešto dodatno radi, ona se dodaje na sajt kako bi moglo vreme da se izračuna i da se coin-i ravnopravno podele na sve publisher-e.

Znači u samoj script-i koja se dodaje na tvoj veb-sajt ne postoji rudarenje, ne postoji ništa drugo osim računanja AirTime-a. Ne opterećuje CPU uređaja od posetioca veb-sajta.

Moj post iz januara i screen zarade, koja je ostvarena na njihovoj prošloj platformi. YouTube is Dead!?

Dok ti odgovaram napravio sam i screenshot mog dodatka za browser, gde kao i ti uzmem neki coin kroz svakodnevno pretraživanje interneta. Meni to sve savršeno funkcioniše.

meni ovo ništa nije jasno … a ne mogu čitat kilometarske postove kunem vam se … odakle oni vama pare daju?

Sam coin je generalno moguće rudariti. U jednom izrudarenom bloku dobija se oko 400 coin-a. Blok se u proseku dobija na svakih dva minuta. 400 coin-a puta 30 blokova u satu puta 24 sata u danu, jednako je manje, više 288.000 coin-a. Od toga 40% dobijaju rudari, a 45% odlazi na AirTime proces. Što bi bilo 129.600 coin-a. Od kojih 75% ide publisher-ima, a to je 97.200 coin-a. Eto, otud dolazi coin-i koje dobijaju svi koji registruju platformu, veb-sajt.

I meni sada savrseno radi, ali kazem ti pricao sam s ekipom preko discorda, cak i razmijenio nekoliko mailova sto se problema tice i nista. Nitko ne zna sto je. Na kraju bude otvoris ticket ili razgovaras sa adminom, nakon nekoliko dana proradi, reces mu i gotova stvar, nakon XY dana opet ista stvar. Sa tim addonom imam i ublock cisto da mi bittube adon ne prestane radit i opet sve izgubim iako bittube addon ima ugraden ublock.

Ako ti je glavni mozilla, a imas chrome, pogledaj i chrome zasto tamo dolaze coini ako ga ne koristis puno sto je slucaj i kod svih, medutim nema odgovora. Lijep je bio bittube prva 2 mjeseca nitko ne zna za njega, spamas sto hoces, kako ljudi reklamiraju dobivas coine za doslovno nista, ali sada ima jos vise spama nazalost pogotovo kada znam lika koji je napravio bot koji automatski skida youtube videa i uploada na hrpu bittube racuna, sada kako automatski skida jeli po tagovima ili nesto jest, ali uglavnom ima bota.

Jos jedan slucaj je sto fali puno modova na sajtu, samo na pocetku je hrpa poznatih pjesama/videa koji su ocito ukradeni sa youtubea i nitko nista ne radi po tome pitanju, mozda i rade, ali od 1 maknutog videa dode ih najmanje 300.