Alat za automatsko održavanje fb grupa

Pozdrav,

da li postoji neki alat koji bi automatski brisao spamere po grupama koji spamaju svaki post sa kreditima i sličnim glupostima?

Imas opciju na Pageu u Settings (vjerovatno ima i u Grupama):

https://www.facebook.com/IME-PAGEA/settings/?tab=settings&ref=pages_manager

Page Moderation -> Block posts or comments containing the following words

Blocking Keywords

To cut down on inappropriate content, you can add keywords you’d like to block from appearing on your Page. If one of these keywords is used in a post or comment, it will automatically be marked as spam. A Page admin can approve or delete the content. The limit is 10,000 characters.

Ja tu dodam ključne riječi, npr “kredit”, pa onda neke psovke, pa onda i npr “gmail” ili “broj telefona” i tako to riješavam…

Takvi komentari će biti automatski Hidden, a kad ih pregledam naknadno onda ih i banujem!

Trebaće ti par dana da se uhodaš šta da staviš kao Spam riječi, ali kasnije ide kao podmazano… i vidjećeš da će te zaobilaziti vrlo brzo :slight_smile:

3 Likeova

Super, hvala ti puno za ovaj info. :wink:

Vidim da raja ovo stvarno rijetko koristi, a alat je samo taki… Ja ga koristim i u App za FB komentare na web sajtu, radi po istom principu, doduse tamo ih stavljam najvise radi psovki, pa se rjesavam i toga…

1 Like

Ima 1 nedostatak tj ne moze da detektuje statuse koje neko podijeli u grupu. Npr meni ne detektuje nagradne igre tipa dwayne johnson, cristiano ronaldo.

Da, ovo je samo Alat za komentare na Statuse, a za Objave je već problem kada svi sve mogu pisati u Grupama… mislim da cilj FB-a nije smanjiti broj objava na ta način :slight_smile: