Alat za crtanje tablica

Dali postoji nekakav jednostavan alat za crtanje i pravljenje tablica i relacija medju nijma osim workbencha ?

A Excel ti ne paše?

treba mi nesto najednostavnije sto moze bit, a s excelom nisam nikad ni radio ni znao da se moze s njim radit, jel mozes napravit neki primjer 2 tablice ( users, user_rights ) i da to bude povezano strelicom ? nesto ovako http://i.stack.imgur.com/ftdd7.png

Tebi onda treba access ili to možeš nacrtati i u wordu koristeći opciju insert->shapes. Ovisi što ti treba samo crtanje (najjednostavnije word ili neki grafički alat) ili trebaš i koristiti relacije između toga što će biti u pojedinoj tablici.

Malo sam zakomplicirao.

Pa vidis na slici, znaci da mogu napravit tablice i povezat di sta ide, nesta jednostavno kao da pravis sliku u photoshopu i onda to povezes.

Čekaj, jel tebi treba tablica kao obična slika ili je to dinamička tablica podatka koji su interaktivno povezani?
Ako je slika to nacrtaš u bilo kojem grafičkom programu, čak i paintu.

Ako je interaktivna tablica, sa binarnim vrijednostima (za web) prouči Google Charts:
https://developers.google.com/chart/interactive/docs/gallery/orgchart
https://developers.google.com/chart/image/docs/gallery/chart_gall

jebote covjek trazi program za crtanje er diagrama, a vi mu tu nudite neke stvari koji nemaju veze s vezom.

Imas ovo http://diagrams.seaquail.net/ a imas i visio od Microsofta ili potrazi malo na google free er database diagram tool


http://stackoverflow.com/questions/1424278/tool-to-draw-er-diagrams

Moram reći da sam ga ja onda u potpunosti krivo razumio jer nisam znao što traži :wink: Ako traži ovo što je creatif naveo to je onda nešto drugo i naveo mu je i alate.

To je to hvala ti puno ovaj je super alat http://diagrams.seaquail.net/, i oprostite ko me nije shvatio ali workbench radi preko baze tako da prvo si napravis tablice onda postavis relacije gdje sta hoces povezat samo je malo zajebano bar meni.

Ja sam sebi algoritam za program crtao u Openoffice Draw-u . Ima sve oblike i interaktivne strelice za povezivanje i naravno izvoz u pdf.ps. i naravno besplatan je :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey