Alati za timski rad

Pozdrav,

ako može jedna tema da istaknemo sve alate koji su vam se pokazali dobri za organizaciju timskog rada u svrhu web developa.

Znači možete spomenuti od alata koji pomažu prilikom paralelnog razvoja istog koda (upozoravaj na code collision) …do alata za bolju komunikaciju između developera, nekakvu organizaciju taskova, komentiranja taskova itd.

Također sigurno da ima alata raznih namjena za koje nisam ni svjestan…pa eto, s čime ste se god sreli…a mislite da je korisno …pohvalite slobodno :slight_smile:

Bitbucket za kod, JIRA za taskove, gmail i gtalk za komunikaciju :wink: i dosta dokumenata i tablica kroz google docs hehe

asana

Trello

1 Like

GitHub (Git), Slack za komunikaciju, JIRA za organizaciju taskova, i povremeno TeamViewer.

Uglavnom dobra organizacija moze znaciti mnogo.

Primjer kako kod nas stvari funcioniraju: Imamo private repozitorije na Github-u, u oni su povezani sa Jenkins CI-om, znaci kad pusham neke stvari na Git repo, Jenkins builda Staging server automatski.Pored toga za Slack, koji je odlican, postoje botovi, izmedju ostalog i Jenkins BOT koji nas obavjestava o tome da li buildanje uspjesno zavrseno ili je failano.

Osim toga i JIRA ima Slack Bota, tako kad se doda neki task, ili promijeni status, starta novi sprint etc, i za to dobijemo notifikacije.

Koristimo i Bugsnag, koji isto tako ima Bota za Slack, tako da nam i on daje korisne informacije unutar Slack aplikacije.

1 Like

GitHub + Slack + Asana

Jira
Asana
Mercurial za svn
Alat tipa freemind(ima i online alata)

Neki poseban razlog zasto koristite SVN umjesto Git-a ?

Vidim je i WP Plugin directory koristi SVN.

GitLab repo/CI/issue tracking + Slack

Git, Youtrack, Slack

Kad smo već kod alata, jel zna netko kakav free alat za prijavu bugova od strane korisnika ? Tipa, vidio je bug, uhvatio screenshot, napiše naslov + opis i šalje se nama na mail ili negdje sprema…

@crazy_man
Mantis, os ticketing, otrs ticketing itd…

Preporučio bih Fluxes za upravljanje zadacima i timskom suradnjom. Ovo je sjajna platforma i potpuno je besplatna. Možete upravljati projektima s velikim timom, dijeliti i pohranjivati ​​datoteke i živjeti razgovor s članovima tima, sve na jednom mjestu.

Gitlab
Slack
Asana
Harvest

Moji u firmi koriste trello … vrh program!