Alternativa Google Adsense - USA publika - nicha igrice

Zanima me koja bi po vama bila najbolja alternativa za oglase za web s igricama s USA publikom, nicha je igrice?

AdSense me odbio po treći put nakon redizajna stranice, tako da moram naći nešto da zaradi - bolje išta nego ništa.

Spominju se i na našem Forumu neke alternative, :part_alternation_mark: sad ne mogu naći jeli to content.ad ili još netko drugi koga se navodi kao dobrog samo što je uvjet velika posjeta. Osobno ne znam za njih kakvi su, a možeš probati i s affiliate linkovima. :blush:
Ovi gorespomenuti su me nedavno odbili, a sad dobivam neke emailove od njih, :roll_eyes: kao da su čuli da mi se popravila posjećenost. :blush: Moj niche je IT gadgets. :o:

1 Like

Ako imaš dobru posetu (bar 1.000 dnevno ili još bolje 3.000+ dnevno) onda možeš ići na MGid i ContentAd. Obe mreže su super. Ako je poseta još veća onda možda možeš i u Revcontent da upadneš, sada su ponovo okej što se primanja tiče. Zatim možeš i Medianet, oni kako im kad dune ali generalno mogu poslužiti okej, često i sami prikazuju Adsense oglase kroz njihove.

1 Like

@mrcina ne znam zasto pokusavas dobiti adsense s takvim sajtom jer za to nema sanse. Napravi neki solidan sajt i njega prijavi na adsense pa kad dobijes odobrenje stavi reklame na ovaj sajt sa igrama. Svojevremeno sam na sajtu sa flash igrama sa 90 % US publike imao zaradu sa adsense preko 1000 eura mjesecno. Posjeta je bila oko 1000-1200 UV na dan.

Mislim da malo kasniš tako se nekada moglo uraditi ali danas ne :smiley:

Uradi redirekciju ako imas vec nek sajt iz te niche…

Revcontent koliko znam ne podržava adult sajtove, tj skoro siguran sam.

1 Like

Zasto ne? Sta ce se desit ako na taj njegov sajt primjerice ja postavim svoju adsense reklamu?

Ne možeš više aplicirati jedan sajt a na drugi reklame postaviti.

Upravo to što ti kažu, @drmrgood

Imam ja validan adsense account, koji koristim na hrpu svojih sajtova. Odnedavno se promjenio TOS i svaki novi sajt koji dodaješ se “ručno” odobrava. Žalosno je da je kod bivšeg vlasnika taj isti web mogao imati adsense jer je prije promjene TOS-a već bio odobren, ali meni ga nisu dozvolili.

@limenka2017

Bojim se da ne napravim štetu i kroz mjesec-dva izgubim poziciju na tražilici. Domena je EMD, koja sigurno pomaže kod rangiranja.

@ostali

Hvala svima na prijedlozima. content.ad me odbio nakon dva sata od apliciranja s tim webom, ali se nadam da će promjeniti mišljenje kada prođe koji dan po USA vremenu…

1 Like

Mislim da ne bi pretjeranu stetu napravio, nadomjestilo bi ti skok sajta na koji redirektujes, plus sto bi i nesto profitirao. Opet ne znam o kakvoj se posjeti radi, ti najbolje znas…ja bih to uradio.

Stavi neki affiliate za igrice, mogao bi zaraditi vise nego sa adsensom.

Nešto za preporučiti iz iskustva?