Amazon ipak šalje i u Hrvatsku

http://www.bug.hr/_cache/399874f9e2d73613c7b00c4ad2f533ae.jpg

Čini se kako je intenzivan pritisak na nekoliko adresa u Amazonu urodio plodom i prethodno blokirana prodaja sada je opet moguća.

Jutrošnji mail direktora odjela za odnose s kupcima, Anthonyja Bennisa, navodi kako je predmete koji su bili blokirani opet moguće kupiti s europskih Amazon tržnica direktno od tvrtke Amazon. Lista primjera koji se nisu mogli kupiti, a koju smo poslali gospodinu Anthonyju kao orijentaciju, sada je u potpunosti dostupna na Amazonu.co.uk i Amazonu.de, a trebala bi biti i na ostalim europskim područnim adresama.

Prethodno smo pisali o tome kako je (iz i dalje nepoznatog razloga) prodaja dijela elektronike (većim dijelom računalnih komponenti i uređaja te periferije) bila blokirana za Hrvatsku. Čini se kako je taj problem sada riješen i hardver koji je znatno jeftiniji ili uopće ne postoji u Hrvatskoj, može se nabaviti s Amazona.

U međuvremenu se pokazalo i da dosta domaćih kupaca ne zna da Amazon funkcionira slično eBayu u tome što je zapravo tržnica na kojoj, osim Amazona, prodaju i druge tvrtke. Kako Amazon uvijek prikazuje najnižu cijenu proizvoda (ne nužno svoju), a koja ne mora dolaziti od trgovca koji šalje u Hrvatsku, često potencijalni kupci ne znaju da je u popisu trgovaca moguće pronaći i Amazon te odabrati proizvod koji će uistinu biti moguće dostaviti.

Da biste kupili na Amazonu, potrebno je kliknuti na “# new from X €” link ispod opisa proizvoda (slika) i iz popisa (slika 2) odabrati upravo Amazon kao “pružatelja usluge”. Nakon toga, moguće je kupiti proizvod po naznačenoj cijeni.


IZVOR: BUG.HR


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey