Amazon, isporuka u njihovo skladište i pakiranje proizvoda

Pozdrav,

moj prvi proizvod se bliži konačoj izradi što me jako veseli :slight_smile: …pa tako se onda bliži i isporuka u Amazon i sada već lagano planiram pikanterije. Pa ako netko ima iskustva, bit ću jako zahvalan na pomoći.

Konkretno imam nedoumice oko ambalaže.

Proizvod je dimenzija:
čvrsti dio: 130mm x 130mm x 5mm
razbacani djelovi zauzimaju još toliko volumena, ali će biti razbacani (tj. u vrećici, pa neće kompaktno iskoristiti svoj volumen u pakovanju). Pretpostavljam da sve stane u kutijicu dimenzija 130 x 130 x 40mm.

S druge strane, mogao bi to pakirati na način kako meni najčešće stižu proizvodi sa eBaya. Znači samo da sve zajedno omotam onim papirom sa balončićima i da stavim u nekakvu vrećicu. Ta varijanta bi mi bila puno jeftinija, jer će se sve raditi u seriji od 1000 komada …i u izradi me kutijica košta skoro ko i proizvod, pa bi to izbjegao ako je moguće.

Ono što me zanima, postoje li ikakvi uvjeti od Amazona što se tiče pakiranja?
Da li ja kršim nekakav pravilnik ako recimo na slici proizvoda imam proizvod u kutijici, a šaljem ga pakirano u vrećici kao što sam gore opisao?

Druga stvar, što se tiče isporuke.
Jel mi može netko pojasniti kako teče ta procedura da se njima isporuči proizvod nakon što se kreira FBA račun? Vidim da postoje tu neke kerefeke, ali sa svojim jadnim engleskim nisam to najbolje pohvatao. A volio bi biti unaprijed upućen u proceduru, prije nego ju krenem prolaziti.

Fala puno na bilo kakvom savjetu.

Ova tema i mene zanima, a ne pronalazim baš savjete o pakiranju za Amazon :slight_smile: Pripremam tri proizvoda za Amazon a imam tipske kutije … Znaima me ,moram li se prilagođavati ili mogu slati već postojeće . ( planiram prof.račun)

Želim ti više sreće nego sebi …ja na kraju nisam uspio stupiti na Amazon. :roll_eyes:

Uh , pa što se dogodilo :frowning: ?

Nikako mi nisu htjeli validirati traženu papirologiju …i uvijek neke meni nejasne greške…a ni za lijeka da progoviriš sa ikakvim agentom, nego samo roboti koji vrte istu priču u krug. Dopizdilo mi pokušavati više.

U međuvremenu sam čuo da Amazon ima jako puno skrivenih troškova i da raditi sa njima je uvijek taman na rubu isplativosti. Da namjerno tako optimiziraju i drže klijente u šaci…drugim riječima, uzmi im sve što mogu.

Jel istina ili ne …nemam pojma, ali tako sam čuo na dvije strane i na kraju se i ohladio. Možda netko ovdje na forumu ima iskustva s Amazonom? Mada se ne sjećam da je bio netko.

Na kraju balade, šaljem iz HR i doslovice sam cijeli proces automatizirao preko kolega koji obavljaju taj dio posla i sve si gledam da bi na isti način mogao preseliti priču u Ameriku, tj. također automatizirati i tamo taj dio posla putem random osoba. Jer nije neka nauka držati stvari na skladištu, pakirati po narudžbi i nosati ih na poštu. :slight_smile:

hm ,toga sam se i bojala… vidjet ćemo hoću li uspjeti :slight_smile: Hvala :=)