Analytics linija

Nisam znao gdje da ubacim, pa reko u birtiju tu ne mogu fulat.

Pratim, bolje reci usporedjujem vec neko vrijeme razdoblja posjecenosti na svojoj stranici.
Ono sta me fascinira je pravilnost linije koja pokazuje posjetu. Ne radi se o broju posjeta nego o samoj liniji.
Znaci uzmimo razdoblje 1-8. 1. 2012 i 1-8. 1. 2013 dan za danom linija pokazuje isti rast i isti pad.
Znam da u razlicite dane imam ralicit posjet ali ponedjeljak prosle godine nije bio na isti datum kao i ove godine a linija i dalje protice paralelno.
Ja nemam neki ogromni broj posjetioca ali da u dve godine u isto razdoblje na isti dan ima skoro isti (+ - 1-5% od 10-100 posjetilaca) broj mi je fascinantno.

Takvih razdoblja sam primjetio usporedjujuci razdoblja u 2011. i 2012.

Jer itko od vas primjetio ovo i kako si to protumaciti.
PS: ja vec vidim zavjeru :slight_smile:


http://www.zaslike.com/files/0lilhqawb3z0qt8ef84j.jpg

Normalna stvar, tako nekako je i kod mene.

nije normalna stvar, ali i meni je tako. duze vrijeme eksperimentiram s micanjem i vracanjem googleovih kodova sa jednog sajta i mogu vam reci da sam zaprepasten promjenama koje sam zabiljezio. pokusajte sami, faze nek vam budu minimalno u trajanju od 4 mjeseca.

Koje kodove si micao? Što si zabilježio? Mislim zanima me, ali nemam 4mj lufta da idem isprobavati. :slight_smile:

Ja si ne mogu predstaviti da je to normalno i ja ne mjenjam nis na stranici osim sta dodajem nove recepte. Ali promjene ne mogu nikako dovesti u vezu sa necim sta sam dodao na stranicu. Ko da ima nesto sto regulira dotok… Ja cak znam dane kad mogu reci sutra ce biti veca posjeta nego inace, premda nista ne mjenjam na stranici…
@ariob kaj si ti tocno primjetio?

maknuo sam webmaster tools i GA code iz stranice. nakon cca mjesec dana, stranica zivne, nema ovih neobicnih slicnosti u posjetama, a posjete potom konstantno rastu. za par mjeseci vratim kodove i google me doslivno penalizira, trenutno s pr2 padnem na pr0 (ok, ovo i nema veze s kodovima) ali posjecenost ode znatno dolje, nakon nekog vremena poraste i ustali se na nekim nezavidnim brojkama. ponovio sam jos jednom taj test i opet isto. sada sam na trecem krugu igranja i trenutno sam bez kodova. dnevna posjeta 600-900 posjeta. kad cu vratiti kodove necu prijeci 150 posjeta dnevno u najboljoj verziji.*

najzanimljivije - sajt je cisti agregator recepata s drugih stranica, sve je protivno seo trendovima, ali kao da se to odrazava na posjetu tek kada googleu dam pristup “iznutra”. citao sam vec na par mjesta o tome kao o nekoj fami, pa evo potvrdujem iz prve ruke. taj projekt mi je nebitan pa se mogu igrati njime - primam ideje.*

Interesantna teza da “kad das pristup iz nutra” pada posjeta jer ne igras po njihovim pravilima. Nekako je i logicno jer preko gg koda oni hrane valjda svoje algorimte. Ali reko bi onda da je gg pišanje na vlastitu nogu da kad maknes kod dodje vise posjetilaca sa samog gg. JEDINO ako ti posjetioci ne dodju preko gg nego preko drugih trazilica. Jer si usporedjivao strukturu posjeta (od kuda dolaze, baounce rate i sl) sa i bez gg kodova?
Imas li na stranici adsense i da li se micanje kodova odnosi i na adsense kodove?

ALI moras znati i sljedece gg ne broji bootove i prave korisnike koji imaju iskljuceni js

neznam sa kojim si alatom mjerio promet ali recimo sa webalizerom je razlika 50% (znaci sa bootovima bude 50% vise prometa)

ma vrlo je jednostavno pracenje - cijelo vrijeme pratim awstat, dakle ne uzimam uopce podatke s googlea u obzir, samo dodajem i vracam kodove. stranica nema nikakvih upozorenja s wmt. ponasanje korisnika je ustaljeno bez obzira na kodove oko 3 stranice po posjeti i 2:30 min na stranici.

posjete su 99% s organskih rezultata prije svega google-a, a nesto sitno ima i binga, yandexa i ostalih trazilica.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact