Andorid app dozvola za SMS

Da li android aplikacija može dobiti dozvolu za slanje SMS-a u ime korisnika?

Moze

* **SEND_SMS**
  * Allows an application to send SMS messages.
  * **Group:**  COST_MONEY
* **SEND_SMS_NO_CONFIRMATION**
  * Allows an application to send SMS messages via the Messaging app with no user input or confirmation.
  * **Group:**  COST_MONEY
  * **Level:**  SYSTEM

Edit: popis svih permissiona za android

1 Like

Da ne otvaram novu temu…

…koji su najbolji/najpoznatiji servisi koji šalju sms programski trigirani?
…zapravo je pitanje, koja je okvirna cijena po kojoj isti nude tu uslugu?

Jer ovo što se može slati sa androidom SMS, to znači da bi se takav servis mogao složiti kao “piece of cake”. Dovoljno je napraviti android app koji će slati request na neki vanjski API i taj API će mu vraćati poruke koje treba poslati na određene brojeve. Znači ako API odgovori sa nekakvim popisom poruka, andorid app koji je poslao request na taj API samo odradi slanje poruka po primitku odgovora/zadatka.

…i svakih nekoliko sekundi šalje novi request na taj API.

S druge strane, ako se nekome želi omogućiti da šalje programski poruku, on zapravo šalje request na taj isti API gdje u tom slučaju taj API zapisuje taj zahtjev kod sebe i kasnije će ga prosljediti android appu kada ga ovaj pita “što ima za poslat?”

Naravno, u ovom smjeru komunikacije kada netko šalje poruku, taj API provjerava i kredit onoga koji šalje zahtjev i ispunjava želje samo onima koji imaju kredit. (Istovremeno umanjuje iznost toga kredita za cijenu po poruci i ovisno o paketu kojeg taj ima)

Na taj način bi se mogle postići stvarno jeftine poruke…jer taj android app može biti na mobitelu koji ima neki veliki paket FREE sms-ova, i onda je u suštini poruka ponuditelju usluge takoreć skoro pa i besplatna.

A ako će se gledati globalno, isto tako se mogu postaviti te android aplikacije na razne mobitele diljem svijeta…gdje će svaki od tih mobitela imati najpovoljniji pristup na mrežu unutar koje vrši uslugu slanja.

Tako da centralni API mora biti svjestan gdje su sve pozicionirane android aplikacije i onda im vraća zadatke za slanje ovisno i njihovoj strateškoj poziciji / lokaciji.

E sad, ja nisam baš upoznat sa ponudom tih servisa danas. Znam da je nekada to bilo dosta skupo i tada ovo što pričam bi vjerovatno bila zlatna koka od ideje.(Ako se tada to moglo uopće ovako rješiti, jer nema androida dugo među nama…)

A danas? SMS servisi su i dalje skupi ili dovoljno povoljni da gornje nema preveć smisla?

Zar na android 6+ nece iskociti prozor covjeku da das pristup aplikaciji u vremenu kada aplikacija zeli poslati poruku.

Primjer:
Screenshot_4

Kazem, ako je u pitanju neki sumnjivi projekt :slight_smile:

Twilio i Plivo. Valjda i Nexmo al’ nisam radio s njim.

1 Like

Ako je tako, onda moja zamisao nebi šljakala baš “easy and pizi”…kako sam to zamislio :slight_smile:

Definitivno da bi ideja valjala, android app bi trebao moći poslati poruke bez da itko mora to validirati na svakoj poruci. (Ili napraviti robotića koji ima mob u ruci i klika aprove svaki puta, haha)

Vjerujem da u tom slučaju ima smislenijih načina da se to odradi :smiley: :smiley: